A blog új helye: https://haromp.blogspot.com/

A FIDESZ Magyarország Raszputyinja

2017/05/29. - írta: lafe blog

Kínai kifőzdében ülök és rábökés alapján valamilyen szószos csirkehúst eszem rizzsel. Munkanapon többnyire itt szoktam ebédelni. Tele van a gyorsétterem, de azért jutott szabad asztal a kirakatnál. Szeretek magamban kikapcsolni és csak az étellel foglalkozni, nem hiányzik a társaság. Éppen ezért kellemetlen hallgatnom a szomszéd asztalnál ülő negyvenes, melírozott hajú, molett nőt. A barátnőjével beszélget harsányan, aki egy decibellel halkabb. Nem érdekel, miről beszélnek, de nincs választásom, hallanom kell a társalgásukat.

– Most mondd meg, mit tegyek? Már tényleg rengeteg helyre elküldtem… Évek óta nem találok normális állást. A munkáltatók szemében, mert szültem három gyereket, már nem számítok, vagy teljesen hülyének néznek.

Ezt mi is tapasztaljuk”, gondolom, „pedig egy többgyerekes családanya a legjobb logisztikai szakember, remek kommunikátor és kimagasló a helyzetmegoldó képessége.” Közben egy kiskanálnyi erős paprikát teszek a tányérom szélére, és még egy kicsit megöntözöm szójaszósszal a rizsemet.

– Pedig a gyes alatt két tanfolyamot is elvégeztem…

A többit nem hallom, mert megszólal a telefonom. A munkahelyemről keresnek.

– Hol lennék, hol lennék? Ebédelek.

A főnököm mindig elfelejti, hogy ebédszünetben ebédelni szoktam és nem dolgozni. Már nem idegesítem fel magam, legközelebb nem veszem fel a telefont. Közben a szomszéd asztalnál ülő nő hangosabbra vált.

– …ezért költözünk ki Németországba. Árpi két hónapja kint van már, nehezen győztem meg, de tizenöt év után nem őt, hanem a vezér haverját léptették elő, aki csak másfél éve dolgozik náluk; a lakásunk árából beindulunk. Miért van ez így? A fejétől bűzlik a hal. Nem értem, miért nem hagyják élni az embert. Lopnak, az ember arcába hazudnak, és szétrohasztják az országot. A FIDESZ Magyarország Raszputyinja.

Inkább Putyinja, de így is jó.” Sajnálatot és együttérzést kezdek a nő iránt érezni, már nem idegesít annyira a hangja. Egyszerűen csak élni szeretne, itthon, de nem hagyják, sajnos ez a mai tendencia.

Megint csörög a telefonom. A főnököm az, sürgősen mennem kell.

– … mert összedől a világ, és baromi nehéz munka a romeltakarítás – mindig volt humora a górénak.

A szomszéd asztalnál ülő nők, mikor kilépek, a CEU-ügyről beszélgetnek, és ahogy foszlányokban hallom, nem a kormánynak adnak igazat.

– …még a fiatalok életét is ellehetetlenítik…

Két sarokra van a munkahelyemtől a kínai étterem, alig két perc alatt visszaérek. De a főnököm olyan türelmetlen, hogy amikor belépek az irodába, ismét csörög a mobilom. Nem veszem fel, helyette odalépkedek az íróasztalához.

– Itt vagyok.

Mintha órákat lettem volna távol, úgy beszél. Egy táblázatot kér rajtam számon, ami két nap múlva esedékes, de én már reggel az asztalára tettem, amit persze elfelejtett. Mikor rámutatok erre a tényre, süvölt, mint az állat, akit sarokba szorítanak, és beleköt egy számadatba, amit korábban ő adott meg. Hagyom a fenébe: „aki hülye, haljon meg”. Protekcióval lett főnök, egyébként vendéglátó iparis volt, fentről szóltak le, hogy őt vegyék fel erre a pozícióra. Eszembe jut a nő: „Basszus, de igaza van! És milyen bátor, hogy meglépi!”

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lafe.blog.hu/api/trackback/id/tr9412541757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kántor Attila 2017.05.29. 14:35:59

...én sem merem megtenni,pedig lassan keso lesz...

Trackers 2017.05.29. 14:45:50

Teljesen egyértelmű hogy a főnököd az Orbán miatt hülye, és a nő a Fidesz miatt szenved.

A vak is látja, hogy a Gyurcsány és az MSZP alatt, mikor rommá adosították az orzságot, és megduplázták a munkanélküliséget, akkor tejjel-mézzel folyó kánaán volt az ország.

Most hogy munkaerőhiány lett, csökken az államadósság, nőnek a reálbérek, és nincs munkanélküliség, nulla közeli a banki kamat és infláció minden szar.

room_101 2017.05.29. 14:50:32

@Trackers:
MSzP Fidesz egykutya. Csak máshogy büdös a szar.

exterminador 2017.05.29. 14:55:02

Raszputyin nem jó analógia, ha a legfontosabb pillanatban hallgatnak rá, még ma is uralkodhatna a cár Oroszországban. Ő ugyanis ellenezte a belépést az első világháborúba, ami végül a rezsim széthullását eredményezte, tehát előre látott valamit, amihez a többiek kevesek voltak.

kewcheg 2017.05.29. 15:07:27

@Trackers: ezt az infláció témát árnyalnám.Nagggyon sok terméknek, főleg élelmiszernek lassan,de biztosan kúszó mozgást végez az ára és nem lefelé....

Ekrü 2017.05.29. 15:10:36

@Trackers: Na ja ezen én is mindig derülök.Az ilyen cikkek írói azt hiszik hogy az emberek hülyék és elfelejtik ,hogy nagyon sokan 2006-2008 környékén mentek el,vagy vitték a vállalkozásukat teljesen törvényesen a szomszéd országokba.(annál a bizonyos "akinek nem tetszik el lehet menni"-nél )No meg azt is ,hogy 2011.május 1-től vállalhatnak a magyarok (és még 7 tagország-Cseh,Észt stb.) nyugaton korlátozás nélkül munkát. Ezt addig ugyanis az igen "toleráns" nyugati országok erősen korlátozták .Az meg ,hogy a fiatalok mennek ha már megtehetik,az teljesen normális,de kétlem, hogy az Orbán kormány elöl menekülnének,sokkal inkább a kalandvágy él bennük.(azt mondjuk elhiszem ,hogy büfé-ruhatár szakkal nem tudnak itt mit keresni,de az kint is csak mosogatásra jó)

Flúgatlan 2017.05.29. 15:11:16

A helyzet sok szempontból tényleg szomorú, bár Raszputyin inkább Habonnyal van párhuzamban.

wrstjnethn 2017.05.29. 15:21:46

Hát én miután a főnök befejezte az üvöltést szépen újra kezdtem volna az ebédszünetet. Előbb utóbb tanul belőle a majom.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.05.29. 15:28:35

@Trackers: Elegem van már a 7 év után is gyurcsányozós fidesz propagandából. Kurva unalmasak vagytok és tukmáljátok az emberekre a fasságaitokat folyamatosan.

Szepikutya 2017.05.29. 15:39:09

Aki életében két könyvnél többet elolvasott, az már látja, hogy jelenleg milyen módszerrel lopja szét ez a bagázs az országot.

A "vörös brigádok" nevű tolvaj banda ipari tanuló volt ezekhez képest.

Jelenleg ( sajnos ) az igazi fidesz hívő arról ismertetik meg, hogy csont nélkül megvenne egy "árubemutatón" 300 ezerért egy csodapapalant. Annyira vak és hiszékeny (s talán műveletlen).

Egéridomár 2017.05.29. 15:39:20

@Ekrü: Hát ez baromira szánalmas öcsém. Amellett, hogy tárgyi tévedéseket írogatsz, mendemondákra alapozod a hozzászólásod. Még saját gondolatod sincs, színtiszta fidesz propagandát és m1-et böfögsz ide. Mondd már el, milyen az élet gerinc és központi idegrendszer nélkül? Idióta agyhalott fideszes…

Pipas 2017.05.29. 15:41:07

@Sörös Mérenc: "és tukmáljátok az emberekre a fasságaitokat folyamatosan"

Pont te beszélsz?!

inteligencs elenzeki 2017.05.29. 16:05:28

Ja, qrvára életszerű, hogy egy kínai kajáldában két nő politizál.
Először az elvándorlás, majd a CEU ügy.
Ha két f.szi beszélgetett volna ilyen témáról, az talán jobban elment volna.

Gyengécske, és erőltetett kis sztori.

Azért én a cikkírót bátorítanám, menjen csak nyugatra dolgozni. Meg írogathat f.sza kis migránssimiző cikkeket meg

paveway 2017.05.29. 16:05:32

Az elvándorlás kb. 10 éves tart. Kormányokon átível, egyik sem tudott mit kezdeni vele. Trackers: az a helyzet, hogy a munkanélküliséget és az inflációt sem Vityáék közelítették a nullához, hanem világgazdasági trendek. Ha a válság 3-4 évvel később üt be, akkor nincs második kétharmad, de még újraválasztás sem. Eljátszhatják, hogy ők a Janik és ők alakítják a világ sorsát, de ki kell ábrándítanom a híveket.

Ekrü 2017.05.29. 16:07:49

@Egéridomár: Értem.Mivel cáfolni nem tudsz jön a jó öreg személyeskedés.És szerinted mi mendemonda? Az ,hogy bár 2004-ben csatlakoztunk az EU-hoz,gyakorlatilag 2011-ig a Nyugat-Európai országok,közöttük Némrtország és Ausztria korlátozták ,hogy ki mehet oda dolgozni?Tudod a google a barátod,ennek könnyen utána lehet nézni.
Ami pedig tényleg szánalmas az az ,hogy a T.blogíró megpróbálja összemosni a Fidesz logóját a Jobbik logójával.Vajon mi lehet a célja...?

informatikusnal nincs butabb leny 2017.05.29. 16:11:01

@Trackers:

Agyhalottkám, ugyan sem felfogni, sem megérteni nem fogod, de azért néhány tény:

Az 1 millió ígért munkahelyből semmi nem teljesült. Az elején még ugatta a buta fajtád, hogy várjunk pár évet, vártunk, 7 év alatt az időarányos 700 ezer helyett lett nulla.

Államadósság 2010-ben 19 ezer milliárd, most 26 ezer milliárd körül járunk. Ez csak a nagyon hülye orbánisták tanulatlan matekja szerint csökkenés, a valóságban évente ezer milliárddal növelte az államadósságot a köcsög tolvaj cigányod úgy, hogy közben csak a nyugdíjjal lopott 3 ezer milliárdot, a multiktól (azaz áttételesen tőled is te nagyon hülye) beszedett ezermilliárdokat számolni sem lehet már, annyit loptak el belőle.

Munkaadatok között is csak a hozzád hasonló agymosott idióta nem látja, és nem tudja, hogy a közmunkások beszámolásával és a külföldi munkavállalók beszámolásával sikerült statisztikailag ugyanazt a számot tartani ami 2010 előtt volt, és ismét csak a hozzád hasonló agyhalottak hiszik el, hogy (csak számpélda) 3 millió munkavállaló, vagy 2 millió + 1 millió eredményeként ugyancsak 3 millió végeredmény az hatalmas növekedés volt.

informatikusnal nincs butabb leny 2017.05.29. 16:11:53

@Ekrü:

Mi lehet a célja? A valóság bemutatása.

Brumm Brumi 2017.05.29. 16:38:10

@informatikusnal nincs butabb leny: "Az 1 millió ígért munkahelyből semmi nem teljesült. Az elején még ugatta a buta fajtád, hogy várjunk pár évet, vártunk, 7 év alatt az időarányos 700 ezer helyett lett nulla."'

Manifeszt elmebetegek legalább az indexről tájékozódhanának:

index.hu/gazdasag/2017/05/10/ngm_meglehet_az_egymillio_munkahely_2020-ra/

Muhaha

morph on deer 2017.05.29. 16:38:44

@Ekrü:
Mert szerinted az mit változtat annak az életén akinek most szar, hogy mi volt 2006-2008-ban?

Egy biztos, hogy Kósa, Németh meg Szijjártó lényegesen kevesebb marhaságot zúdított a lakosságra mint manapság, és orbán sem nőtte ki még ennyire az öltönyét - szóval látod, hogy egy csomó dolog valóban jobb volt? :)

szobatars 2017.05.29. 16:59:57

@Trackers: wow...akkor most visszaadja a FIDESZ kormány a 13. havi nyugdijat?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.05.29. 17:00:09

@Trackers: Hazudsz. Államadósság 2010 május 19330 milliárd, 2017 április 26124 milliárd.

élhetetlen 2017.05.29. 17:04:38

@Trackers: Nézd, gondolj, amit akarsz, írj, amit akarsz, lelkesedj, csak ezt a rohadt inflációt hagyd ki. Lehet, hogy olcsóbb a lapos tévé, de nem azon élek. Tavaly még lehetett akciósan 100, 150 ft-ért avokádót kapni, most 250 alatt nincs, a spárga szezonban is 1400 a tavalyi 900-hoz képest, a karalábé 160 a tavalyi 100-zal szemben, stb., de 0 az infláció. Ja.

DarthVader 2017.05.29. 17:11:25

@Trackers: Ládd-e, erre nem tudtok magyarázatot adni :) Elmúltnyólcévben nagyon szar volt, ezért nyerte magát fossá a Fidesz. Azóta nő minden, aminek nőnie kell, és csökken, aminek csökkennie kell, mégis mindenki úgy érzi, hogy sokkal szarabb. Erre varrjál gombot :)

élhetetlen 2017.05.29. 17:14:54

@Comte de Gippaud: Na, ezért felesleges szerintetek a CEU, meg a „Társadalmi nemek tanulmánya” című képzés. (másik blognál, más kommentelő). Teljesen életszerűtlen, hogy két nő politizál. Á, a nők csak szülnek, minden másra csak a f.ik képesek, alkalmasak. Ja.

szobatars 2017.05.29. 17:20:28

@Ekrü: 2011-ig a Nyugat-Európai országok,közöttük Némrtország és Ausztria korlátozták ,hogy ki mehet oda dolgozni? Gyakorlatilag csak az emlitett 2 ország korlátozta, de pl. az Egyesült Királyságba már a csatlakozás másnapján mehettél dolgozni.

rasztaszív 2017.05.29. 17:26:10

@Brumm Brumi: manifeszt elmebetegek előbb olvassák is el,amit linkelnek

"Mindenesetre nagy valószínű, hogy valahogy kimutatja majd a kormány, hogy összejött az egymillió, ha ők lesznek hatalmon 2020-ban. "

19540511 2017.05.29. 17:26:53

@Trackers: Szerintem mi nem ugyanabban az országban élünk, én Magyarországon, te pedig...nem tudom,hogy hol, de nem itt. Szépen felolvasod a fidesz-mantrát, de ebből - lehet, hogy te nem tudod - semmi nem igaz. 40 fölött nagyon nehéz végzettségnek megfelelő munkát találni, gyerekkel pedig (pláne 3 vagy még több) szinte lehetetlen. Próbáld meg, de nem a haveri (fideszes) körödben, mert úgy neked bizonyára könnyen megy, hiszen most is van jó kis troll-állásod otthonról, hanem mondjuk egy vidéki városból/faluból, negyvenes 3-4 gyerekes anyaként.
A nulla közeli banki kamat nem tudom miért jó, mivel az ember megtakarítása semmit nem ér, szinte már mi fizetünk azért, hogy ha betesszük a pénzünket a bankba.
Látom, hogy boltba nem jársz, mivel a nulla infláció egy hatalmas hazugság, nézd pl. a benzint, ami agyon van adóztatva, vagy a 27 %-os áfát, ami egyedülállóan magas Európában. Készíts fel az iskolára 3 gyereket, majd megtudod, hogy van infláció.

Nagyorrú Barbi 2017.05.29. 17:29:27

18-ban választások lesznek. Próbáljátok meg megbuktatni a FIDESZt. Ja, hogy jövőre sem fog sikerülni? Akkor KUSS!

1ghost 2017.05.29. 17:31:02

Nem kell izgulni polgártársak! Trackers egy ócska fidesztroll, aki nickek tucatjain rohad a neten éjjel-nappal szolgálva gazdáját.

És ennek a semmirekelő, gerinctelen szaralaknak muszáj folyamatosan fényesre nyalnia a tolvaj, korrupt orbán valagát, mert szabad emberként a piacgazdaságban éhen döglene.

sírjatok 2017.05.29. 17:33:04

@Sörös Mérenc: "Elegem van már a 7 év után is gyurcsányozós fidesz propagandából. "

Nekem meg abból, hogy lassan a jégeső is Orbán hibája.

rasztaszív 2017.05.29. 17:33:47

@Nagyorrú Barbi: és ha mégis?akkor magadra veszed?valahogy nem hinném...

Nzoltan 2017.05.29. 17:35:38

2000 után felnőtt egy gyökértelen generáció, aki bármikor leléphet, mert a mahyarsága semmit nem jelent. Sőt, a Rendszerváltás veszteseiből álló szülők még bíztatják is őket.

sírjatok 2017.05.29. 17:40:26

@informatikusnal nincs butabb leny: "2010-ben 19 ezer milliárd, most 26 ezer milliárd körül járunk"

Ez nem jelent túl sokat mert a GDP arányos államadósság a lényeg, tudod, ezt nézik a hitelminősítők, ezek a maasctrichi kritériumok, stb.

Ez csak egy gumicsont amit rágcsálhatsz, de valójában senki le se szarja. Németo.-nak 10x ekkora a nominális államadóssága, akkor most nekik rosszabb? Nem. És miért? Mert erősebb a gazdasága. Akkor mi mutatja, hogy "mennyire állunk jól"? A gazdasághoz viszonyított adósságunk. Abban javulunk? Igen.

"Ennyike."

Nzoltan 2017.05.29. 17:41:54

@19540511: A nulla közeli banki kamat nem tudom miért jó, mivel az ember megtakarítása semmit nem ér, szinte már mi fizetünk azért, hogy ha betesszük a pénzünket a bankba

Mint tőlünk nyugatra. A magas hozam, a magas infláció velejárója. Bankbetétért kockázat nélkül soha nem adtak sok zsét.

sírjatok 2017.05.29. 17:45:11

@rasztaszív: Szintén a cikkből:

"Azóta a válságból való kilábalásnak hála valamelyest beindult a munkahelyteremtés, de még így is több mint háromszázezer munkahelyet kellene teremteni két és fél év alatt. "

Magyarul majd' 700k már van. Szerintem ez nem egy szar eredmény, de persze a "főőőő ez nem _elég_ jó", azt bármikor bárki tudja hangoztatni.

Sexual Harassment Panda 2017.05.29. 17:46:20

@szobatars: ja, csak éppen e két ország a magyarok fő célpontja

Nzoltan 2017.05.29. 17:47:46

@19540511: Azt kell elfogadni, hogy a nyugat belőlünk él. Ha ez nem elég, akkor lehet kint is próbálkozni. És akkor még nem is beszéltem arról, hogy a fiatal generáció nemakar vállalkozni. Márpedig alkalmazottból nem lesz krőzus.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.05.29. 17:48:14

Atya Isten, a cigány Orbán már megint nem hallgat Sorosra???

Duplaxiii 2017.05.29. 17:52:19

„Inkább Putyinja, de így is jó.”
Nem jó...
És ez téged is minősít.
Raszputyin pozitív ember volt, nem negatív, káros, tehát nem jó, ha összetévesztjük a putyinnal...

rasztaszív 2017.05.29. 17:53:18

@sírjatok: két apróság árnyalja még a képet.egyrészt,ezt egy fideszes államtitkár hazudta,másrészt az új munkahelyek igen jelentős részét azok a multik teremtették,akik még a szocik alatt,vagy a szocik alatt épült infrastruktúra miatt jöttek,a fidesz meg csak kötött velük egy "stratégiai megállapodást"...

Duplaxiii 2017.05.29. 17:57:42

De látom, megy a kommunikációs vita...
Nem kedveseim, a valós munkanélküliség 1 millió feletti, csak ma sokan nincsenek regisztrálva vagy már közmunkások.
Állítólag nincsenek informatikusok, programozók, ugyanakkor hasonló mennyiségű magasan képzett informatikus, programozó más munkát végez, sokszor segédmunkát, alkalmi munkát, mert valójában nem is keresnek embereket, de főleg nem a képzetteket!
Nem csak a 3 gyerekes nő nem alternatíva, hanem a többdiplomás, 30 év tapasztalattal rendelkező informatikus sem, mert mondjuk elmúlt 45-50 éves.
Lehet reggelig vitázni, hatalmas a munkanélküliség, sem a pályakezdők, sem a 45 felettiek, sem a gyerekesek nem kapnak még szar munkát sem!
A fiatalok elmehetnek külföldre, de az optimális mégis az lenne, hogy mindenki a saját szintjén dolgozhatna. Egy pályakezdőnek kell 3-5 év tapasztalat, amit csak az idősebbtől kaphat meg. A családos nők meg ma ideális munkarők a távmunkában. Hiszen ma a technika már adott.
De egyik sem, egy szűk réteg és pár multi a magasan képzett robotkiszolgálókkal... A humánrabszolgákkal.

Brix 2017.05.29. 17:59:54

Hiàba ordibàltok, balliberàlis polgàrtàrsak, nincsen semmi foganatja! A lakossàg többsége egyre jobban él: emelkednek a bérek, csökken a munkanélküliség, és nő fogyasztàs. A migràciós probléma megoldva...Nincs és nem is lesz kormànyvàltó hangulat!

rasztaszív 2017.05.29. 18:05:02

@Brix: pont úgy fogtok bukni,mint meciar.róla sem gondolta már senki,merthogy úgy beásta már magát.

nem igazán érzékelitek,mekkora undort keltetek...

élhetetlen 2017.05.29. 18:11:55

@Nzoltan: Juj! „2000 után felnőtt egy gyökértelen generáció, aki bármikor leléphet, mert a mahyarsága semmit nem jelent.”. Még jó, hogy vagy te, akinek van gyökere. Nem is, te magad vagy az igazi gyökér. A magyarságodat meg tiszteld meg azzal, hogy megtanulsz magyarul. „nemakar vállalkozni” -> nem akar vállalkozni. A „nem” nem igekötő.

Conchobar 2017.05.29. 18:22:53

A kínaiban beszélgetnek, CEU-ügyről, előléptetésről meg ilyesmiről?! Dehát mi tartott vissza attól, hogy azt írd: több nő beszélget nem a kormánynak adva igazat a Balaton közepén, bikiniben-napszemüvegben-aranykarkötőben, lábukat a jachtról a vízbe lógatva

Nzoltan 2017.05.29. 18:54:05

@élhetetlen: Azt ne tagadjuk màr, hogy a mai fiatal generàció kozmopolita!
A helyesírás meg olyan amilyen. Telefonon, tömegközlekedve... A blog sem érdemel többet.

2017.05.29. 19:09:04

@Trackers: Én is tudnék olyan adatokból számolni, hogy a végén az jöjjön ki, amit én akarok belőle kihozni. Számold hozzá az inflációhoz a lakhatási költségek emelkedését, amit a csok okozott, és azonnal nem lesz olyan szép az adat.
Amúgy meg óvodás dolog amazokra mutogatni, miközben fikarcnyival sem vagytok jobbak. Az a fidesz kibaszott nagy mázlija (és a nemzet katasztrófája), hogy 2006-ban a szocik nyertek, így nem a fidesz nyakába szakadt a válság és Bajnai olyan állapotban tudta átadni az országot, hogy rögtön 500 milliárdból MOL-t lehetett venni. Az adósság meg a fidesz alatt sem csökkent érezhetően, pedig láthatóan megy a rongyrázós pénzszórás. Az elmúlt évben Matolcsy 100 milliárddal növelte Orbán vagyonát. Amazok 8 év alatt nem loptak ennyit.
Szóval eltakarodhatsz a jó büdös francba ez elmúlnyolcévezzéssel. Hülye fideszes fasz.

élhetetlen 2017.05.29. 19:11:26

@Nzoltan: „Azt ne tagadjuk màr, hogy a mai fiatal generàció kozmopolita!”. Nem tagadjuk. De ne kovácsolj már erényt abból, hogy földhöz ragadt vagy.

Trackers 2017.05.29. 19:12:51

"Az 1 millió ígért munkahelyből semmi nem teljesült. Az elején még ugatta a buta fajtád, hogy várjunk pár évet, vártunk, 7 év alatt az időarányos 700 ezer helyett lett nulla."

Olyanban hazudj aminek nem lehet két perc alatt utánajárni, ostoba Gyurcsanyista

Munkanélküliek száma 474 ezerről csökkent 200 ezer alá.

https://www.google.com/publicdata/explore?ds=z8o7pt6rd5uqa6_&ctype=l&met_y=unemployment#!ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=unemployment&fdim_y=seasonality:sa&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=country_group&idim=country:hu&idim=country_group:non-eu&ifdim=country_group&hl=en_US&dl=en_US&ind=false

Gazdaságilag aktívak száma (Ebben nincsennek benne a közmunkások):
www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_hosszu/h_qli001.html
2010 4 177 000
2016 4 538 000

Átéagkereset:
2010 202 525 Ft
2016 263 171 Ft

-----
Ha majd abbahagyjátok az agyatlan Gyurcsanyista hazudozást és gyűlölködést, akkor majd lehet lesz esélyetek nyerni.

Ekrü 2017.05.29. 19:16:34

@szobatars: Hát persze,gondolom akkor a fránya magyarja a hibás ,miért pont Németországba és Ausztriába akart menni dolgozni,nem pedig az említett két ország volt diszkriminatív a Közép-keleti országokkal szemben.És még ők a tolerancia bajnokai...na hagyjuk...

nick papagiorgo 2017.05.29. 19:22:45

Nyugodtan tessék elköltözni.
" A munkáltatók szemében, mert szültem három gyereket, már nem számítok, vagy teljesen hülyének néznek."

Ezért ma Magyarországon kb nem kell adót fizetni (3 gyerek után havi nettó 100 adókedvezmény). Plusz egyéb csüllögények.

De tessék csak elmenni külföldre, "bátor asszony", oszt majd ott meglátjuk, mennyire tetszik boldogulni.

Nem kívánok én semmi rosszat, sőt minden jót, de ha valaki ezért költözik ki, mert nem "Árpit", hanem a vezér haverját léptették elő, és ennek következményében csak a külföldi munkavállalás a megfelelő- akkor csak rajta. Majd rá teccik jönni, hogy odakint meg Alfrédet léptetik elő, mert ő helyi, ellentétben Árpival, aki egy "büdös magyar". Még jó hogy nem valami bulgár lesz a főnök itten :) Én szóltam :)

Ekrü 2017.05.29. 19:27:26

@DarthVader: Kétlem ,hogy mindenki úgy érezné ,hogy egyre szarabb.Mert ugye ahhoz képest ,hogy a baloldali pártok vezetői ezt próbálják belénk sulykolni,ugyanakkor egymást túllicitálva ígérgetnek ,csak hogy megnyerjék a választást.Akkor pedig 2 helyzet van:
a: Vagy nagyon jó a gazdasági helyzet és ők hazudnak
b:Vagy rossz és akkor hazugságokkal próbálnak választást nyerni
Az első helyzetben akkor a Fidesz jó munkát végzett,tehát hagyni kell őket tovább dolgozni.A második helyzetben meg miért is kéne olyanra szavazni aki a kampányban becsapja az embereket?

indeksz isis al kaida mind CIA projekt 2017.05.29. 19:45:00

Tessenek menni.
Vár Londonisztán, Köln, Nizza, Párizs, Brüsszel, Malmő, Manchester.
És a természetesen nem-létező NO GO- zónák.

wolves84lb 2017.05.29. 20:06:41

@Nagyorrú Barbi:
"8-ban választások lesznek. Próbáljátok meg megbuktatni a FIDESZt. Ja, hogy jövőre sem fog sikerülni? Akkor KUSS!"

Ja, hogy te ezt így előre eldöntötted? Csak nem maga Nostradamusnak teccik lenni? Ja, nem...csak egy ócska fidesztroll vagy. Akkor KUSS!

wolves84lb 2017.05.29. 20:08:57

@Nzoltan:
"Azt kell elfogadni, hogy a nyugat belőlünk él."

Elárulnád, hogy 2004 előtt miből élt a Nyugat? Tudod, amíg nem volt ott kicsiny hazánk, hogy a rohadékok belőlünk éljenek...

wolves84lb 2017.05.29. 20:10:57

@Brix: legalább magyar ékezetre telhetne a 30 ezüstből, kis fideszes júdáska...nem?

wolves84lb 2017.05.29. 20:13:38

@Trackers: tudod, olyan ostoba faszkalapok vagytok, fiam...olyan kibaszottul ostobák...

wolves84lb 2017.05.29. 20:16:01

@nick papagiorgo:
"Ezért ma Magyarországon kb nem kell adót fizetni (3 gyerek után havi nettó 100 adókedvezmény). Plusz egyéb csüllögények. "

Gondolom, az még neked, fideszes véglénynek is tiszta sor, hogy adókedvezményt egy átlagember csak bruttó fizetés megléte után tud igénybe venni, ami egy átlagembernél feltételezi a munkahely meglétét. Tudod, nem mindenki született mészárosnak...

wolves84lb 2017.05.29. 20:18:57

@Ekrü:
"Kétlem ,hogy mindenki úgy érezné ,hogy egyre szarabb.Mert ugye ahhoz képest ,hogy a baloldali pártok vezetői ezt próbálják belénk sulykolni,ugyanakkor egymást túllicitálva ígérgetnek ,csak hogy megnyerjék a választást.Akkor pedig 2 helyzet van:
a: Vagy nagyon jó a gazdasági helyzet és ők hazudnak
b:Vagy rossz és akkor hazugságokkal próbálnak választást nyerni
Az első helyzetben akkor a Fidesz jó munkát végzett,tehát hagyni kell őket tovább dolgozni.A második helyzetben meg miért is kéne olyanra szavazni aki a kampányban becsapja az embereket?"

Igen, mert az elképzelhetetlen, hogy mondjuk nem mészáros lölöre basszuk el az évi 100.000.000.000 Ft-ot, vagy nem építünk minden kibaszott faluba stadiont, meg tartunk vizesVB-t minden évben...szóval, ha az állam pénzét nem fideszes baromságokra költenénk, akkor nem lehetséges, hogy esetleg futná másra is, amit a rohadt geci ballibek ígérnek? Ugye nem?

Achos 2017.05.29. 20:32:11

Hát én nagyon jól szórakozom a kommenteken! Ne hagyjátok abba... Üdv: Németországból

nick papagiorgo 2017.05.29. 21:11:48

@wolves84lb:
gondolom neked mint (nem fideszes, csak szimpla) véglénynek is sikerült értelmezni az alábbi mondatot a beszélgetésből:
"Árpi két hónapja kint van már, nehezen győztem meg, de tizenöt év után nem őt, hanem a vezér haverját léptették elő, "

Tehát Árpi dolgozik. Van bruttó fizetése. Vagy volt. Jóreggelt.
Aztán nem akarom tovább ecsetelni, de Magyarországon (Orbántól függetlenül) 2 év a GYED, ez külföldön nem teljesen ennyi (van ahol két hónap is megvan). Meg még tudnám ecsetelni, hogy miben különbözik Magyarország más országoktól, de minek.

A poszt egyébként tök független Orbántól (csak ráhúzták, hogy Index címlapos legyen), alapvetően az "örök elégedetlen" archetípusa. Most Orbánnal van baja, mert ő a főnök, de ha Gyurcsány, Vona, Botka, bárki más lenne az aktuális "fősátán", akkor azt szidná. A lényeg, hogy "itt" szar, de bezzeg külföldön kolbászból van a kerítés, menjünk oda. Ezer ilyet ismerek. Hát tessék csak menni, tessék csak próbálkozni. Én tényleg sok sikert kívánok, teljes szívemből :)

A csodálatos Dopeman is kiment hajóra mosogatni, még számot is írt, valami "anyám szavazz helyettem" címmel. Aztán most megint itt ugrál, MSZP színekben akart önkormányzati képviselő lenni legutóbb. Tényleg nem a politikára akarom kihegyezni, de azért talán sikerült felfogni, hogy mire célzok :)

1ghost 2017.05.29. 21:34:37

@Trackers:

"Gazdaságilag aktívak száma (Ebben nincsennek benne a közmunkások)"

Te nyomorult fideszese bérhazudozó! Már megint lebuktál egy szemvillantás alatt.

Mert bizony a gazdaságilag aktívakban benne van a közfoglalkoztatottak száma is, és a külföldön munkát vállalók serege is.

Tehát hazudtál, egy hitvány hazug orbánista szaralak vagy. De mindegy, mert az emberek már csak köpnek az összes fideszesre, senki nem vesz már titeket komolyan, mindegy mit hazudtok.

A lényeg, hogy jövőre már a cella felé masíroztok a Kozma utcában.

Hari Seldon 2 2017.05.29. 22:20:06

@Achos:
Ha-ha. Csatlakozom, csak en innen a Rajnan tulrol.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.05.29. 22:29:24

@sírjatok: A jégeső? Neeem, az Soros hibája. Esetleg Simicskáé, már ő is hibás, mióta nem nektek lop. Addig védtétek.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.05.29. 22:30:44

@Pipas: Pont én beszélek. Bocs, de nem én járok az én véleményemmel ellentétes blogokra trollkodni. Mondjuk a Magyar Idők, a 888 stb nem is kommentelhető, ha jól tudom. Szóval igen, pont én beszélek.

Hórukk 2017.05.29. 23:43:51

@room_101: A szar tényleg büdös. Csak a lényegről feledkezel meg: nem mindegy, hogy meddig ér!

BiG74 Bodri 2017.05.29. 23:53:25

@Hari Seldon 2:
Én itthon vagyok Fejérben, de tényleg röhej!

Nzoltan 2017.05.30. 04:22:33

@élhetetlen: @wolves84lb: Ugyanígy belōlünk. Mert elprivatizáltak mindent.
süti beállítások módosítása