A blog új helye: https://haromp.blogspot.com/

A busz hőse, avagy vegzálás ülőhelyért

2018/07/20. - írta: lafe blog

Forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/A_BKK_%C3%BCzemeltet%C5%91inek_j%C3%A1rm%C5%B1parkja

A buszra várok. Régóta ácsorgok a megállóban, fogytán a türelmem. Nem vagyok ezzel egyedül, tizenöt-húszan várakozunk. „Jönni fog egyáltalán busz?” Elhatározom, hagyom a csudába, s neki indulok, sétálok néhány megállót. Erre megjelenik a busz. Olyan ez, mint a dohányos, aki végre előveszi a cigarettáját, hogy rágyújtson, és ekkor azonnal jön a busz.

Lassan megnyugodva szállok fel. Persze telt ház van. Viszonylag jó helyen tudok megállni, még kapaszkodni is tudok. Mögöttem egy attraktív, választékosan öltözött ötvenes nő száll fel. Már a megállóban kiszúrtam, nem lehetett nem észrevenni. Az ajtó melletti kettes üléshez lép. Egy slampos, lefitymáló tekintetű nő ül közvetlenül az ablak mellett, a mellette levő ülésen nagy retikülje és egy telepakolt vászontáska foglalj a helyet. Megszólítja a vonzó ötvenes az ülő nőt.

– Ne haragudjon, ha szépen kérem, megtenné, hogy felszabadítja ezt a helyet? Le szeretnék ülni.

– Mit képzel? – böffen rá a nő – Menjen előrébb, van ott még hely.

A vonzó ötvenes meghökken a nyers elutasítástól, de nem hagyja magát.

– Valóban van hely, de sokat várakoztam a megállóban, nem szeretnék a tömegen átfurakodni. Kérném szépen, vegye az ölébe a csomagjait.

– Menjen a francba! Dehogy veszem az ölembe, kurva nehezek! – fröcsögi a nő.

– Ne haragudjon, én kétszer is szépen kértem önt, mire maga minősíthetetlen hangnemet enged meg magának.

Mi lesz ennek a vége?!

– Jaj, de kényes...

A többit nem értem, se a jólszituált hölgy válaszát, mert megszólal a hangszóró és egy kedves női hang a következő megállót közli. A folytatást ellenben annál jobban lehet hallani.

– Én éves bérletet vettem. Tudja milyen kurva drága volt? Nekem jogom van itt ülni a cuccaimmal együtt.

– Az éves bérlete kettő helyre szól?

Erre felröhög mellettem egy kopaszodó férfi.

Forrás: https://hir.ma/tag/sv%C3%A9dorsz%C3%A1g+busz

– Vagy poggyászkiegészítő bérlete van? – folytatja az álló nő.

Erre egy káromkodás az ülő nő részéről a válasz, de már látszik rajta, hogy megtört a jég, mert még elmormog ugyan néhány cifraságot, azonban az ölébe cibálja a cókmókját.

Az udvarias hölgy helyet foglal. De még nem fejeződik be a történet.

A slampos nő morog, szúrós tekintettel a mellette ülő asszonyra néz látványosan és úgy mocorog, hogy közben lökdösi ülőhelyszomszédját. Aztán oda-oda szól neki csípősen.

– Na, most örül? Nem nyomja a valagát a szék?

Az attraktív hölgy megpróbál tudomást sem venni róla. De a kötekedő tesz róla, hogy ez ne sikerüljön neki. Aztán csak elege lesz belőle és felháborodottan a piszkálódóhoz fordul.

– Ha nem hagyja abba a zaklatásomat, hívom a rendőrséget!

– Zaklatááás! Maga hülye! Nem vagyok leszbi!

Felkapom a fejem. Környezetem ugyanezt teszi. „Vajon, mi fog történni?” – látom az emberek tekintetében a kérdést és bennem is ez merül fel.

A slampos nő nem ijed meg, elkezd rosszindulatúan nevetni. Látszik az attraktív hölgyön, hogy már teljesen oda a lelki nyugalma, csupán magára erőlteti a hidegfejű udvariasságot. Remegő kézzel előkapja ridiküljéből a telefonját és tárcsáz. A mellette ülő nő láthatóan megszeppen, habár még nagy mellénnyel továbbra is durvaságokat magyaráz neki.

– Halló, jó napot kívánok! Egy zaklatást szeretnék bejelenteni, és én vagyok az áldozat.

Azt veszem észre, hogy süket csönd van a buszon, mindenki a telefonáló asszonyt nézi, vagy hallgatja. Most ébredtek rá, hogy tényleg nem blöffölt, pedig, bevallom, azt gondoltam, valóban a rendőrséget hívta fel. Eléggé hosszan elbeszélget az ügyeletes rendőrrel. Fennhangon minden szavát elismétli telefonpartnerének. A mellette ülő nő jól láthatóan egyre rosszabbul érzi magát, mereven kifelé néz az ablakon keresztül.

A telefonbeszélgetés lényege, hogy ameddig tettlegesség nem történik, csak szóbeli inzultus, addig nem szállhatnak ki a rendőrök, de ha ez megesne, akkor azonnal telefonáljon, és hamar ott lesznek.

Mikor leteszi a telefont, látszik rajta a győzedelmes jó érzés, hogy kiosztott egy alpári nőszemélyt, megnyerte a csatát. Bevallom én is jól érzem magam, ez jó mulatság, női munka volt. Hányszor, de hányszor utazik egy ilyen, több ülőhelyen elterpeszkedő trampli nő, paraszt férfi, aki tojik mások fejére és a zsúfoltság ellenére se veszi ölébe a maga mellett levő háti táskáját, vagy egyéb odahányt holmiját. Igaza volt a vonzó hölgynek, ennek a busznak a hősének, ezúton gratulálok neki!

 

44 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lafe.blog.hu/api/trackback/id/tr2814124055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2018.07.20. 15:14:45

Ha esetleg a történet vége mese is de az biztos hogy meg lehet nézni hogy a sok nyugdíjas kiül a dupla ülés szélére nehogy mellé üljön valaki. Múltkor 130 as buszon 4 nyugdíjas banya 8 helyet foglalt el.Hagy álljon a többi. Ha szólsz neki fel van háborodva mert csak egy két megállót megy és úgy is leszáll. Ja és húzza a nagy banyatankot maga után de arra sincs esze hogy legalább ne az első ajtón szálljon le. Ne akadályozza a felszállást. Vénségére úgy gondolja az ember hogy megjön az eszük de csak annyi van legtöbbnek hogy nem nyalja a kaktuszt...….

Dr.Démonmac1 2018.07.20. 15:37:18

A poggyászokat vegye az ölébe, szó nélkül.
Jártam már így én is. de nekem általában csak pofavágás meg fintorgás volt a jutalmam..:D

Zacskóstej 2018.07.20. 15:41:01

@Tiktak58: Nekem nincs bajom azzal ha kívül ül. Szépen megkérem, hogy beenged e belülre. Ha cicceg vagy húzza a száját akkor úgy mászok be, hogy a seggem elég közel legyen az arcához.

Amúgy kicsit kiszínezettnek tűnik a sztori.

Pitya21 2018.07.20. 15:41:42

Reggel hét óra, busz. Négy dupla ülésen is 1-1 utas ül. Egy férfi, három nő. Csak a férfi ül az ablak mellett, az összes nő a külső ülésen, mellette a táska. Esznek-isznak, telefont nyomkodnak vagy mereven bámulnak ki az ablakon.
Én már leszoktam arról, hogy átadjam a helyemet, főleg ameddig a bunkók terpeszkednek....

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2018.07.20. 15:54:04

"Bevallom én is jól érzem magam" MIre fel? Mármint hogyan támogatta az általa igazságosnak tartott oldalt?

mbazs 2018.07.20. 16:38:03

Jó sztori, jól tette, engem is irritál, hogy a nyanyák (általában azok) azt hiszik, hogy csak az övék a kettes ülés, még úgy is, hogy dugig van a busz.

Viszont a korrektség kedvéért a "vonzó" jelzőt én nem tettem volna oda mindenhova, mivel így az jöhet le, hogy csak azért adott neki igazat, mert jól néz ki. Ez kicsit olyan, mikor eltűnik egy kislány, és odaírják, hogy "de kár érte, milyen szép volt." Ha csúnya, akkor nem kár érte?

Tonald Dramp 2018.07.20. 16:46:48

Azt kene meg nagyon pofanverni, akinek van pofaja nem levenni a hatizsakjat, ket helyet foglalva el, az amugy is tomott jarmuvon.
A kurvaanyat az ilyen kenyelmes buziknak.

infrablue 2018.07.20. 17:56:58

A történet jó, de már nem sokáig. A közhangulat előbb-utóbb a terpeszkedő parasztok felé fog húzni. Kíméletlenség-erőszak-dzsungel törvények. Jaj a gyengéknek.

szepipiktor 2018.07.20. 18:01:31

Aranyos kis írás, sajnos nem a valódi problémára vonatkozik!
Itt egy tahó pcsa viselkedését olvashatjuk, nem ez szól az ülőhelyes problémákhoz.
Például amikor felszáll egy idős ember és körben a fiatalok fapofával nyomkodják a bzitelefonjaikat, de nem adják át a helyüket! És ha szólsz nekik, 1) leszarnak; 2) te vagy a tahó összeférhetetlen.
Pár napja idős nagymama szállt fel a 14 metrópótló villamosra - alacsonypadlós, finomjárású ... ja nem... - babakocsival. azon a helyen ahova a gyerekeseknek van kijelölve a hely, két ifjú kiskrva vidáman pofázott, szóltunk, többen is, de meg sem mozdultak, mi átadtuk volna a helyünket, de akkor meg a babának nem lett volna helye.
Pofán nem vághatod ezeket, mert ez ma már zaklatás és #metoo!
.
tegnap kivártam 2 villamost is, hogy ülhessek, soha nem ülök "védett" helyekre. Most meg felszállt egy ótvar mocskos északsvéd akadémikus, és rettegtem, mellém ül. Nem, mást szopatott meg, de felszállt egy msáik, az meg mellém.
Olyan ruhában, ami miatt a köjál karantént rendel el.
És hát mit is ír a utazási szabály? Kinek kellene a mosdatlan, büdős lényeket levágni ? Ki mossa ki a ruháinkat, ki véd meg fertőzésektől?
.
Szóval ezek érdekesebbek, mint egy agyhalott pcsa reakciója az udvarias kérésre.
.
És igen:
HÁTIZSÁK!
AZ AJTÓBAN MEGÁLLÓ ÉS POFÁZÓ NŐK

kolompar lole 1113 2018.07.20. 18:05:09

Én csak egyszer kérek, aztán levágom magam, rá a csomagjaira, esetleg előtte lehajítom a faszba. Lehet nálam reklamálni, elküldöm a retkes kurva anyjába, ha meg izomból akarja rendezni a kérdést, arra is tettlegesség lesz a válasz. MAgyar parasztnak magyar elbánásban kell részesülnie.

kolompar lole 1113 2018.07.20. 18:08:01

@Tonald Dramp: A hátizsákot én se szoktam már levenni, egyszerűen meguntam hogy azért vegyem én le, hogy a másénak legyen helye. Hát a faszt, akkor játsszuk le, akkor én is fent hagyom, aztán lehet lökdösődni, én garantáltan visszalkököm.

kolompar lole 1113 2018.07.20. 18:09:37

@Pitya21: Átadni csak olyannak szoktam, akin látom hogy megérdemli. Amelyiknek van energiája pampogni, beugatni, annak lesz kapaszkodni is...

kolompar lole 1113 2018.07.20. 18:13:28

@Zacskóstej: A régi metrón ahol nem volt seggre szabva z ülés, csak pad volt, na ott voltak ilyenek hogy a 6-os padon 4, max 5 csávó terpeszkedett. Ilyenkor is csak egyszer szóltam mindig, a másodikra elintézte a többit a testsúlyom. Mózes se választhatta szebben ketté a vizet. :D

balázs73 2018.07.20. 18:14:17

Választékosan öltözködő, attraktív ötvenes nő a tömegközlekedést választva verbális konfliktust generál egy nem választékosan öltözködő, nem attraktív, bizonytalan életkorú másik nővel a bizonytalan tisztaságú ülőhelyért. A verbális csatából, a rendőrséget is bevonva a választékosan öltözködő, attraktív ötvenes nő kerül ki győztesen. Jutalma a bizonytalan tisztaságú ülés néhány megálló erejéig. Mivel én is tanúja voltam az esetnek, nem lett volna szabad kihagyni, hogy az egyik megállóban egy zsiráf állt zöld sapkával a fején, egy másikból pedig egy világoskék pingvin sárga biciklivel a hóna alatt kívánt felszállni, ami miatt összeveszett a pókember ruházatú buszvezetővel. Semmi különös, csak egy szokásos nap, átlagos szereplőkkel... :-)

alien 2018.07.20. 19:36:23

@Tiktak58: dupla szélére? Beül a négyes helyre es vegig állok a ket kölyökkel.

datam 2018.07.20. 19:53:17

@szepipiktor:

Felesegemet kisertem ultrahangra, kocsiban velunk a mar meglevo fiam. Szallnank le a villamosrol, ajtoban fennhangon vinnyog egy kis hulye picsa a telefonjaba. Ketszer szoltam, masodjara azt valaszolta hogy nem latom, hogy telefonal? Kozben lobogtatja a telefont. Mondtam neki, hogy dehogynem, kezbol ki a telefon, utra ledob. Mindjart le tudott szallni es en is a babakocsival. Azota nem adom at a helyet, csak valoban indokoltan, hogy a nagypocakos asszonnyal jottem-mentem, sehol senki nem allt fel onszantabol, mindenki a pofakat vagta, volt akivel majdnem verekedes lett a vege, hogy megkertem udvariasa, legyen kedves atadni a helyet az allapotos asszonysagnak. De napi szinten lehet latni, hogy kisgyerekek vegig allnak a villamoson, mert a turho parasztok inkabb a telefonjukat basztatjak meg bamulnak ki az ablakon, ahelyett, hogy masnak segitenenek. Sokaig csinaltam ilyenkor a feszkot, de mar leszoktam rola, nem er semmit, rohadt turho parasztok lettek az emberek.

2018.07.20. 20:08:48

Le kell kell ülni. Látványosan nekikészülni, és leülni.
Tízből kilenceszer eltűnik a csomag az ülésről, mire a fenekem leér, ha meg mégse, akkor angyali mosollyal közlöm, hogy nahááát, itt volt egy táska, nem is vettem észre, mik vannak...
Mindig bejön.

CSOKKI MÁLNA 2018.07.20. 20:19:27

A magyar embör kitölti a kitölthető helyet. Letesz a cókmókot, és ahová leteszi, az bizony már az övé, és a ha ezt vitatni mered (1 utas 1 hely), akkor bizony birtokháborítást követsz el, megzavarod az ő szent magánszféráját.

jajdehülyevagyok 2018.07.20. 21:35:08

Igen, a hátizsák.. sok ostoba biorobot nem képes felfogni, hogy a szutykos hátizsákjával kétszeresére nő az általa elfoglalt terület. Ezek a hatodikos matekból megbuknának. A rosszabbik fajta még lökdösődik is. Praktikus volna külön hátizsákos járatokat indítani, hagy élvezzék egymás társaságát.

olvasóink írták · http://mediaszerencsetlenseg.blog.hu/ 2018.07.20. 21:43:44

A katalánik a vonaton szó nélkül feldobják a turisták csomagjait az elővárosi vonaton, egy-két magyart láttam már pampogni, de a magyar hepciáskodással nem sokra mennek.

lüke 2018.07.20. 22:40:22

A vonatokon mindennapos dolog, hogy az utas és a csomag 2 széket( ülést ) foglal

CSOKKI MÁLNA 2018.07.20. 23:27:13

@olvasóink írták: A leülni akaró utasok, vagy a személyzet?

hatodikx 2018.07.21. 06:09:38

Ne csak a rosszat vegyük észre. A tegnap egy nagyon jól öltözött 40-es (roma) hölgy a belső ülésről szólt egy kb. 70-es úrnak, hogy "tessék leülni". Ugyanakkor a másik 2 ülésen 20 éves fiatalok művelték magukat az kisokosukkal, gondolom, észre sem vették, hogy egy rogyadozó idős férfi áll mellettük. Szóval embere válogatja, de a csomagos helyfoglalás nem jellemző. Én pl. nem szeretek a belső ülésen ülni, mert ha van fűtés, leizzadok. Tehát a buszos pofátlanság nem általános, inkább a telefonos közöny a jellemző, se nem látnak, se nem hallanak.

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2018.07.21. 08:18:23

a sztori olyan, amilyen.
én csak azon merengtem el, hogy egy ekkora blődség hogy a retkes faszba kaphatott inbdex címlapot???

DFK 2018.07.21. 09:02:22

Most durva leszek: nyugdíjasnak nem adom át a helyet, csak kisgyerekeseknek. Ugyanis a nyugdíjas utazását én fizetem az adómból, meg a nyugdíjukat a járulékomból. Ráadásul lehet, nekem nagyobb szükségem van az ülésre.
A gyerekes az más. Az éppen a jövőt neveli fel. Amiért a mai nyugdíjasok hát nem sokat tettek.

Snagal 2018.07.21. 09:53:11

Szomorú, hogy ezek a hősök mindig magányosak...
Ebben a történetben is csak nézte.
Persze itt megoldódott egyedül is a történet, de ha ott nem egy nő ült volna hanem egy csapat cigány/skinhead/részeg/csöves stb. akkor mindenki odébb megy, pláne ha belekötnek valakibe, akkor végképp mindenki ki akar maradni belőle, pedig ha legalább 6-8 fő együtt fellépne az ilyen söpredékek ellen akkor kb minden esetben le lehetne őket zavarni a buszról.

Csak hát a közöny ma már sokak legjobb barátja egy ilyen szituban, szomorú.

ParePCSI 2018.07.21. 10:42:26

Ilyen hangulatú történeteket Tormay Cécile mesélt a Tanácsköztársaságról:
Előbújtak a prolik a külvárosokból, és kiszorították az úri közönséget. :)
És ezzel nem azt akarom mondani, hogy nem bunkó az, aki elterpeszkedik. Épp csak nem a "társadalmi helyzet" függvénye.
A rendőrség reagálása viszont óriási!
Azt sem értem, hogy a különböző generációk miért gyalázzák egymást. Szerintem ez a gerenda meg a szálka esete.

kiscsilla 2018.07.21. 12:11:58

10-ből 9 hozzászóló általánosít.... "a nők" / " a nyanyák" "a koszosak"

midnightcoder2 2018.07.21. 12:20:29

@kiscsilla: Aki koszos az általánosítás nélkül is az. Ha te is naponta utaznál mondjuk a 28-as villamoson, akkor te sem lennél túl boldog ha egy hónapok óta nem fürdő, maga alá szaró kukaszökevény miatt üres a fél villamos, miközben a másik felén egy tűt sem lehet leejteni.

Lofaszka Ital 2018.07.21. 12:57:06

@DFK: Én annak se. Tipikusan tanknak használják a gyereket, mintha az aduász lenne az ülőhelyért folyó versenyben. Azt már csak mellékesen teszem hozzá higy milyen anya z ilyen, aki előre löki a gyerekét "úgysem mered fellökni" fedezéknek, ahelyett hogy védené. Hát én fel merem, ha beszól, még jól le is baszom.

KissGecihuszár 2018.07.21. 13:14:22

mivel -hál Istennek- már jóideje nem vagyok BKK-zó (bár a történet lényeg szempontjából régebbi tapasztalataim alapján édes mindegy, hogy melyik nagyvárosunk helyi KV-járól, annak gumikerekes járművéről van szó, mert buszoztam én már az MVK, DKV, Kecskeméti, Siófoki, stb buszokon is,ott is volt ám pár vérforraló szitu) , azaz tősgyökér vízfejbeli polgár, így csak kevés számoságú friss élményem van a vízfejbeli tömközről, de a posztban említett helyzettel azért én -szerencsére- nem találkoztam, azaz hogy idáig fajuljék el 2 -akár eltérő korosztályú- nő dialógusa. Ami pedig engem illet; általában igyexem 1-es ülésen helyet foglalni, de ha mégis dupla ülést találok csak, ez esetben nem szoktam egyből az ablakhoz ülni, kivéve ha mondjuk a 133E-vel megyek/jövök a Bartók LTP-től mondjuk a Blaháig, netán még tovább. De inkább kívülre ülök és amennyiben egy kedves lány, nőci, MILF (ha fiatal srác, vagy faszi és nem ápolatlan, akkor természetesen velük is hasonló a helyzet,mint a suncusosak esetében, azonban büdös, ápolatlan embert határozottan megkérem, hogy inkább máshol foglaljék helyet, ugyanis 350.- Ft-ért nem vagyok köteles büdös, izzadt, piszkos ember közvetlen közelében akár 3/4 órát utazni!!) szeretne a másik ülésen helyet foglalni, ez esetben mindig megkérdezem tőle, hogy egyrészt meddig menne, tehát esetleg hamarabb szeretne-e leszállni, mint én, illetve ha nem, akkor beülne-e az ablakhoz. Ezt azért teszem, mert jómagam a 182 cm-vel és az átlagnál kisportoltabb testemmel igen kényelmetlenül érzem magam úgymond az ablakhoz beszorítva.

jandera 2018.07.21. 13:50:20

@kolompar lole 1113: Nem rossz ötlet a csomagjaira ülni, csak vigyázz a tojásokra!
Hátha szögesdrót van benne...

pdjames 2018.07.21. 14:05:45

@DFK:

A gyereknek se kéne átadni, hiszen őt is te tartod el az adódból. A nyugdíjasok meg tényleg nem tettek sokat a jövőért, látszik is a végterméken, csak ne panaszkodj ha majd lerúgnak a buszról a fiatalok ha te megöregszel.

Venesz 2018.07.21. 15:09:11

@DFK: Bízzál benne, hogy fiatalon megdöglesz. Mondjuk ennyi ésszel nem is kár érted.

mpl 2018.07.21. 15:56:31

@DFK: csak, hogy tudd, akinek most te fizeted a nyugdíját, anno ő fizette a te iskoládat. Elsős közgadaságtan.

MEDVE1978 2018.07.21. 16:29:07

Erős fake kinézete van. Én akkor szoktam csak leülni, ha sok hely van, egyébként állok. Nem vagyok még annyira öreg, illetve sérült sem, hogy mindig leüljek.
Van, amikor a két óvodás kisgyerekemmel kell BKV-zak, azok külön történetek. Ott is inkább pozitív a kép, a gyerekeknek sokan átadják a helyüket, ami kedves tőlük (még nagyon kicsik, nehezen kapaszkodnak). Viszont akkor én döntően állok, akkor sem ülök le, ha van hely, figyelek a kölykökre. Rossz élményem ebből a szempontból nagyon régen nem volt.

CSOKKI MÁLNA 2018.07.21. 20:58:28

@DFK: Ők meg az adójukból fizették a te oktatásodat,egészségügyi ellátásodat amikor aktívak voltak..

CSOKKI MÁLNA 2018.07.21. 21:00:46

@DFK: Plusz anyádék nyugdíját is, a felotsztó kirovó rendszerben..

DFK 2018.07.21. 21:46:32

@pina noir: anyámék nyugdíját én fizetem a felosztó-kirovóban.

DFK 2018.07.21. 21:51:32

@mpl: hát az jó lenne, ha a mai idős inaktívak annak.arányában kapnának, ahogy hozzájárultak a dolgokhoz. Ja, akkor éhenhalnának. Mert az az igazság, a mai aktívak kb 10 év alatt ledolgoznak annyit, amennyit a büszke öregek egy egész élet alatt.

ThemePHL 2018.07.23. 14:06:49

A tömött, rángatózó villamoson egy négy és egy hét éves gyerekkel próbálok kapaszkodva közlekedni, megállóknál kitérni velük a leszállók-felszállók elöl, körülöttünk csak nők ülnek, hasonló- vagy középkorúak, egy sem idős. Annak ellenére, hogy látják mit szenvedünk, valahogy egy sem érez magában annyit, hogy netalántán a gyerekeknek átadja a helyét. Nyugodtan elvannak.
Ennyit az elvárt udvariasságról.

Baszta a csőrömet rendesen, de tekintve, hogy alig-alig fordul elő hogy tömegközlekedünk a gyerekekkel, meg persze, maga a tény, hogy ott voltak a gyerekek, nem csináltam cirkuszt. Leszartam.

Távolságin, egyedül, nem egyszer futok bele, hogy táska van ott ahova ülnék. Engem nem zavar. Miért kéne az ölében tartania valakinek, ha nem ül mellette senki? Szépen, udvariasan jelzem, hogy leülnék. Ennyi.
Esetek túlnyomó többségében gond nélkül eltűnik a táska. Elenyésző részében van pofavágás, ciccegés. Azt meg leszarom. Ha érzem, hogy valaki továbbra is jelezni akarja felém az elégedetlenségét, akkor megkérdezem udvariasan, hogy van-e valami gond. Ilyenkor a válasz, természetesen értetlenkedő arccal, az hogy: nem semmi. A morgolódás meg befejeződik.
Nagyon ritkán van, aki megpróbál meggyőzni, hogy a táska jó helyen van, különben is nagyon nehéz lenne az ölében tartani, alig tudja kivenni, mert eleve alig tudta oda berakni kb. inkább én álljak egy órát. Semmi gond. Ilyenkor mindig udvariasan közlöm, hogy csak nyugodtan, megvárom míg elpakolja én ráérek, de ha kell nagyon szívesen kiszedem, elrakom felrakom. Eddig még mindig sikerült megoldanom a helyzetet cirkusz nélkül.

Láttam olyant, akinek ez nem jött ez össze, és szerencsésnek éreztem magam, hogy nem azt az ülő nőt kérdeztem meg amikor le akartam ülni. Mert amilyen dumát az lenyomott, tudom, hogy gyakorlatilag kihívásnak éreztem volna hogy csakazértis oda üljek le, kerül amibe kerül. Márpedig az csúnya lett volna.

Bármilyen rászoruló embernek átadom a helyemet.

Emelett már természetesnek veszem, hogy a fiatal kis faszbukozó suttyók, ribizlik tuti hogy nem adják át a ránézésre bőven rászorulóknak sem a helyet.
De azon azért meglepődtem, hogy középkorú nők se, gyakorlatilag senkinek.

CSOKKI MÁLNA 2018.07.25. 10:58:29

@DFK: Akkor a nagyanyádékét..:)
süti beállítások módosítása