A blog új helye: https://haromp.blogspot.com/

Disznószar-szag van a boltban

2019/01/23. - írta: lafe blog

Újságárust keresek az aluljáróban, hogy befizessem a mobiltelefon-számlánkat. Meg is van. Messziről látom, hogy öten vannak bent. „Nem baj”, gondolom, „biztosan gyorsan halad a sor.

Belépek, és miután becsukom az ajtót, hátra tántorodok. „Mi ez?! Ez borzalmas!” Átható disznószar-szag terjeng a boltban. Legalábbis erre hasonlít. Csaknem öklendezni kezdek, de sikerül fegyelmeznem magam. A számon veszem a levegőt, de még így is érezni vélem a penetráns szagot. Gyorsan a sorban állókra tekintek. Ketten kesztyűs kezükkel takarják el az orrukat, ketten hősök, de erőteljesen fintorognak, egy pedig, mint egy acélszobor, áll. Na, tőle ered a bűz. Azon gondolkodom, inkább megyek, ez embertelen büdös, képtelen vagyok elviselni, de ekkor a két kesztyűs kezével az orrát takaró nő, majdnem egyszerre, kimenekülnek az üzletből. Hárman maradnak előttem. „Csak kibírom, míg rám kerül a sor!

A férfi, akiből a disznóürülék-szag árad, áll a sorban az első helyen a pultnál, éppen vásárol. Már tekintélyes újság halom hever előtte, éppen egy újabb magazint kér a pókerarcú újságárustól. Jól megnézem magamnak a büdös embert.

Ötven és hatvan közötti, vastag szürke télikabát, kék színű munkás nadrág és fekete, masszív, munkaruházati boltban vásárolható bakancs van. „Nem hajléktalan! Ennyire mosdatlan lenne? Egy éve nem mosakodott? Ehhez a szaghoz, minimum meg kellett volna hempergőznie a trágyában! Fel nem foghatom, hogy lehet valaki ennyire büdös. Hogyan viseli el a felesége? Á, lehetetlen, hogy neje legyen! Nem szállítják le a tömegközlekedési eszközökről? Ennek mindig van ülőhelye, mert kiürül a szerelvény, ha felszáll. Nem érzi a saját szagát?! Nagyon nem értem, hogy létezhet ez a jelenség, mert ez az ember már az. Hogyan tud az ilyen megmaradni az emberek között?” Ilyen és ehhez hasonló gondolatok cikáznak a fejemben.

Végre végez, és kimegy!

– Kérem, nyissa ki az ajtót, hadd szellőzzön a helyiség – szólít meg a harminc körüli újságárusnő.

Azonnal ugrom és teljesítem kérését. Ő eközben asztali légfrissítőt vesz elő.

– Bocsánat, de egy kicsit a kölnimmel is befújok, különben elhányom magam.

– Nem csodálom. Fújjon csak nyugodtan – mondja a soron következő, egy negyvenpluszos nő – Inkább szappanra költene az ilyen! Mennyi lapot vett ez? Bolond is, vagy mi?

– Nem bolond, csak büdös – feleli az újságárusnő – Két-három havonta jön, mindig legalább húsz féle folyóiratot, magazint vásárol, mindenfélét, és platina kártyával fizet.

– Hát így nem tudja kitiltani! Szépen itt hagy! – állapítja meg az előttem álló kopasz férfi.

– Nem is tehetném. Pedig szívem szerint… De jó lenne!

– Ez gyilkos! – mondja megint a negyvenes nő – Ne haragudjon, de én csak azt kérem, ott és menekülök is innen – mutat egy női lapra – Nem kell a visszajáró. Viszlát! – és már távozik is.

– Megértem – dünnyögi az eladónő.

– Arra lennék kíváncsi, mitől ilyen büdös? – mondja egy harmincas férfi, és a pulthoz lép – Most komolyan, nem lehetne az ilyet kitiltani? Vagy mosakodjon, az után visszajöhet.

– Sajnos nem lehet. Nem elég hivatkozás a szaga, pláne, ha ilyen szépen tejel. Na, arra én is nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi a franctól ilyen büdös!

Most már hamar sorra kerülök, de a gyilkos szag, az illatosító ellenére az orromban van.

Amikor kilépek az újságostól, még mindig a mosdatlan férfin filozofálok. „Hogyan meri megengedni magának, hogy emberek közé menjen, ilyen állati bűzzel? Ha hajléktalan szál fel villamosra, az más, mert nem tud hol tisztálkodni, kellemetlen, de megérthető. De az illető közel nem volt hajléktalan s nem is annyira idős, hogy nehezen tudjon mosakodni. Egyszerűen felfoghatatlan az ilyen!” De vannak ilyen emberek is.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lafe.blog.hu/api/trackback/id/tr5414583122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mattersdorf (törölt) 2019.01.24. 09:23:30

Volt egy ismerősöm aki eladta a pesti belvárosi lakását, 40 milla. Nem bízik a bankban, ezért kp-ban volt nála. Otthon nem hagyta, mert félt a betörőktől. Mindig nála volt a 40 milla, vállon átvehető táskában. És a zsebében lószar.

Direkt nem fürdött, nem váltott ruhát és nem borotválkozott, nem fésülködött.

Leszázalékolt fasziról van szó, munkahelyre nem járt, max boltba.

Mattersdorf (törölt) 2019.01.24. 09:24:40

@Mattersdorf: Később amikor lószar ellátmány megszűnt, a kutyaszart tette a zsebébe. Utcán gyüjtötte...

lecsós 2019.01.24. 10:01:42

Nem értem a kérdést. Miért ne mehetne vásárolni? Ismerek jó pár olyan gazdag, és még annál is gazdagabb embert, aki melós ruhában megy be vásárolni mivel lehúzott a legjobb embereivel egy műszakot, és nem "head officeban", vagy a szaros mérnök irodában vetette a seggét egész nap.
Emberünk segített egy kicsit kiganézni az ólakat az ebereinek, ami számára természetes. Ennyi.
Az, hogy a finom városi népek, akik azt gondolják a világról, hogy a kiskosztüm, meg az öltöny, és napi 10 e-mail, és 5 meeting as ssc-ben, az a meló, hát számára teljesen elképzelhetetlen. Az ilyen főnök tudja, hogy mi a stájsz, jó neki dolgozni, megtalálod, ha kell,nem kell neki a PR, olyan, mint az undercover boss.
Szimpla eset ez, egyre több az ilyen, ami lássuk be, nem olyan rossz.Általában az ilyen srácok komoly kkv tulajdonosok, olyan maximum 300 alkalmazottal, átlagos 0,1- 500 millió EUR forgalommal. A nyugati statisztikák ezt mutatják. :) :)

lecsós 2019.01.24. 10:03:40

Ha megkérdezted volna, elmondta volna, ebben biztos vagyok :) :)

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2019.01.24. 12:00:27

Sok oka lehet, akár egészségügyi is.
Katonáéknál volt egy társunk, aki iszonyatosan büdös volt, pedig fürdött rendesen.
Nem tudom azóta sem, hogy mi baja lehetett.

gyedmaróz 2019.01.24. 16:59:52

Na meg aztán az illatos rántotthús is a disznószarszaggal kezdődik...Mellesleg a képzett városi posztoló hogyan azonosította pont a disznószar aromatikáját?

Im just here for the comments 2019.01.25. 09:17:36

Ebbe most belefutottam, azt hittem, lesz valami tanulság a sztoriban, ne adj isten csavar, de ez tényleg ennyi? Városisznobpicsa panaszkodása, mert szarszag volt a boltban? Nem mondom, hogy nem zavaró, de erről blogot írni...
süti beállítások módosítása