A blog új helye: https://haromp.blogspot.com/

"Minden békávés mocskos szemét…"

2017/06/14. - írta: lafe blog

Kellemesen kevesen vannak a villamoson, mondjuk, nem csoda, hétvége van. Nekem különös, mert megszoktam a hétköznapi zsúfoltságot, hétvégén pedig nem járok ezen a vonalon. Bőséggel van ülőhely, rajtam kívül öten utaznak a járaton, de nem ülök le, előveszem az e-könyvolvasómat és olvasok. Felszínesen figyelek a regényre, jó idő van, vakítóan süt a nap, fel-felpillantok, és a tájat nézem.

Egy anyuka áll a közelemben egy babakocsival. A pici párhónapos lehet, és fiú (kék színű ruha van rajta), csöndben nézelődik. Látom, mocorog az anya, úgy nézem, leszállni készül. Én is készülődöm, hogy segítsek neki, de észreveszem, nem kell. Alacsonyan van az ajtó, nincsen lépcső, csak ki kell tolni a babakocsit. Nézem az anyát, ahogy az ajtóhoz gurítja a kocsit, és megnyomja a leszállásjelzőt. Nem tudom, miért bámulom, de valahogy jólesik. Megáll a villamos, szétnyílnak az ajtók. Egyedül az anya akar leszállni. Nem siet, előre tolja a kocsit, közben tüsszent egyet, gyorsan megtörli az orrát egy papír zsebkendővel, tovább tolja a babakocsit, amikor váratlan fordulat következik. A vezető bezárja az ajtókat, éppen a babakocsi közepének ütköznek két oldalról.

Elkezd visítani az anya: – Héééé, neeeee, a gyerek az ajtó közé…. Nyissa kiiii!!!!

Egy férfi a segítségére siet, a hangjával: – Nyissa ki azt a kurva ajtót! Bezárta a gyereket! Nem lát a szemétől?– úgy bömböl, mint egy rohamozni készülő gorilla.

Azonnal szétvágódnak az ajtók, és nagyon ijedten, és tele elnézéssel a hangjában hátra kiált a vezető: – Ne haragudjon, nem vettem észre, bocsánatot kérek, tényleg sajnálom.

Az anyuka azonnal megnyugszik, végül is a gyereke szinte semmit nem vett észre az egészből.

– Rendben van, semmi baj – válaszolja, és leszáll.

Az ajtók záródnak, és elindul a villamos.

– Rohadt szemét békávés! Az ilyeneknek adnak vezetői engedélyt? Minden békávés mocskos szemét, hogy mennél az anyádba! Mindig ezt csináljákok, az Index is megírta, hogy minden szemétláda, mutyicégbérenc, békávés sofőr agresszív barom, és le se szarják a másikat. Mondd, csak te kretén, a 75-ös trolival szintén te vitted tovább az anyát, és hagytad ott a babakocsit a gyerekével a megállóban?

Úgy és olyan stílusban mocskolódik, hogy elakad a lélegzetem, pedig a vezető azonnal kinyitotta az ajtót, amikor észrevette, hogy mi történt, és elnézést kért. Nem értem, miért nem áll le. Egyébként nekem is az indexes cikk jutott azonnal az eszembe, és bevallom, lélegzetvisszafojtva vártam a fejleményeket: lelki szemeim előtt elindult a villamos az ajtók közé szorított gyerekkocsival. De nem ez történt! Szinte érzem a sofőr félelmét és azt is, hogy neki is eszébe jutott a cikk.

A hangoskodó utas miatt vibrál a levegő a feszültségtől. Attól tartok, hogy felpattan, és inzultálja a villamosvezetőt. De ez, egyelőre, nem történik meg, viszont tovább egyre vehemensebben szidalmazza a vezetőt, a BKV-t, a végén már a kormányt és Orbán Viktort. Közvetlenül a villamosvezető-fülke mögötti ülésen ül egy hatvankörüli asszony, aki váratlanul el kezd kiabálni, de úgy, mintha nyúznák. Ámultan hallgatom, ezt nem néztem volna ki belőle!

– Mocskos békávés, most kussolsz, mi, de felelősséget nem vállalsz a tettedért, mi? Több mint tízezer forintba kerül a bérlet, és ezért ilyen szar szolgáltatást kapunk? Egy évem van a nyugdíjig, de addig havonta megkopasztotok, ti szemetek! Még bocsánatot sem tudsz kérni, te sunyi állat!

Ez egyre bizarrabb, mintha egy mai modern színdarabban lennék. Pedig ez a valóság! Egyszerűen nem értem, mi baja ennek a két embernek.

– Hiszen én bocsánatot kértem – kiált hátra vékony hangon a sofőr, érződik, hogy fél –, és gyorsan kinyitottam az ajtót. Nem direkt csináltam…

A hőzöngő férfi, mintha meg sem hallotta volna, még jobban felemeli a hangját, és folytatja a villamosvezető, a BKV és most már Vitézy Dávid és örökségének szapulását. Pfú, nagyon sajnálom a sofőrt, és alig várom, hogy leszálljak, mert nem akarok összetűzésbe keveredni: egész végig arra készülök, hogy segítenem kell a vezetőnek a férfi ellenében. Hol a férfi kiabál, hol az idős nő, olyan, mintha egymást hergelnék, vagy erősítenék. A sofőr nem válaszol többet nekik.

Az egyik megállónál leszáll a férfi, és néhány új utas száll fel helyette. Az idős nő abbahagyja a hangoskodást. Kettő megálló után én is leszállok, és az iménti jelenet hatására elképedve sétálok célom felé, és továbbra sem értem, hogy miért úgy reagáltak az utasok, ahogy reagáltak. „Elképesztő, mennyi feszültség és keserűség lakozik az emberekben! Elképesztő!

19 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lafe.blog.hu/api/trackback/id/tr5812587203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2017.06.14. 13:34:01

Mert ilyen a közhangulat, azért. Mert Orbán, Semjén. Lázár, Matolcsy, Mészáros, Rogán és a többi tolvaj nincs elérhető közelségben, hogy rajtuk vezessék le a miattuk felgyült haragot és feszültséget. Igy marad a BKV/BKK, ami szintén egy közpénznyelő mutyihely, de annak a vezetősége sincs elérhető közelségben, csak a szerencsétlen villamos-, busz- vagy trolivezető.
Rövidebben: beteg az ország, azért.

mohaa 2017.06.14. 13:48:34

@Pink Petsch: ennyi. Nap, mint nap ugyanezt kapjuk propaganda formájában a pofánkba, ugyanebben a stílusban. Itt ez megy. Gumicsizmás trógerek diktálnak.

Pierr Kardán 2017.06.14. 15:16:53

Államilag finanszírozott gyűlöletkampány megy mindenki ellen, bárki lehet ellenség, bárki ellen lehet uszítani.

Ez az ország nagyon fogja magát szégyellni 5-10 év múlva azért, ami manapság történik :-((

gmihaly621 2017.06.14. 15:33:23

@Pink Petsch: Defektes fazonok OV-ék előtt is utaztak a villamoson.

Duplaxiii 2017.06.14. 15:57:41

Figyelj, te genderalapú blogger!
Ha az én gyerekemmel törtnik hasonló, még agresszívebb lennék és nem a bkk miatt.
Te a legaljasabb dolgot írtad le: az áldozathibáztatást!
Miért nem az bssza ki nálad a boztosítékot, hogy ha egy anyuka picijével akar leszállni, akkor senki sem segít neki!???
Te is írod, látták, nézték.
Aztán a soför elkövet egy hibát és a pici biztonságát veszélyezteti, de te gorillázod a felháborodott utast!
Tehát mindenki fogja be a pofáját, hitelezzünk előre egy szolgáltatócégnek és türjük el azt, hogy gyakorlatilag semmiféle ellentételezést nem tart be, hatóságosdit játszik és mások életével, biztonságával játszadozzon?
Mert te akkor leszel nyugodt?
Ülsz, nyomkodod a buzifonodat és mindenki lapuljon?
Ennek semmi köze a gyűlöletkampányhoz, ez TE kevered ide.
Előbb azért írj posztot, hogy a sok suttyó szőke ne pofázzon hangosan a járművökön, hogy ha egy idős vagy gyerekes akar fel/leszálni, az emberek segítsenek, hogy a helyet adják át.
De nem, mert nem ez jön a globalizált közösségi világból.
Ha valaki alap dolgokat követele meg, akkor meg jön a politikai propaganda.
Ez generációs kérdés, egy komplett generáció nem lett megtanítva a tisztességes egymásmellett élésre!!!! Az udvariasságra, a kommunikációra.
Igen a bkv sofőr meg felvette az munkaruhát, tehát a céget jelképezi. Ha tahó, ha nem jön időben, ha koszos-mocskos a jármű, akkor álljunk már ki az érdekeinkért. És ha a csendes szó nem elég, akkor hangosabban, ha kell rángassuk ki a fülkéből!
Mert FIZETÜNK a szolgáltatásért és JOGAINK vannak.
Te itt azért kavarod ide a politikát, mert te már kódolva lettél a sunyi lapuló szervilizmus világba...
Miattatok nincs normális életünk, a megalkuvó nullák miatt és nem a politika miatt.

pushup 2017.06.14. 16:33:14

@Pierr Kardán: hát, nem tudom, örüljek-e az 5-10 évnek, ami jósolsz. anyámék többet húztak le egy elégszar rendszerben, de egy jó kis forradalom néhány hónapba is belefér ... és ott is mennyien meghalhatnak

Fekete Pestis 2017.06.14. 16:43:11

@Duplaxiii:
"Aztán a soför elkövet egy hibát és a pici biztonságát veszélyezteti, de te gorillázod a felháborodott utast!"

Nos. A mult heten a 28-as busz olyan hevesen fekezett, hogy a felesegem, aki a kiskölyköt vitte az oviba, kiesett a székböl. A kiskölyök erre fel hangosan ordítani kezdett.
Már éppen készúltem az esetet megírni a helyi közl. vállalatnak, amikor a feleségem felhívott, hogy délután is ugyanazzal a sofórrel jöttek. A soför megismerte öket, elnézést kért [ bevágott elé egy nagytudású francia, azért fékezett], és érdeklödött, hogy a feleségem jól van-e.

Részemröl ennyi : elismerte a hibáját [ hogy nem kezelte a dolgot ott a helyszinen] és elnézést kért. Természetesen ezek után nem jelentettem fel. Söt, azon gondolkoztam, hogy megdicsérem a fönökeinek [ igen, ilyet is szoktam csinálni a soförökkel, a szimmetria kedvéért].

Fekete Pestis 2017.06.14. 16:44:47

@Duplaxiii:

Ja: hagyjuk ezt a "fizetünk" meg "jogaink".
neki meg joga van [ bizonyos határon belül ] a tévedésre.

Ha elnézést kér [ mint ahogy kért], akkor O.K. Mégis: mi egyebet kellett volna csinálnia?

Terézágyú 2017.06.14. 16:57:30

@Duplaxiii:
Igazad van!!!
Én például most téged barmozlak le. Így kell ezt.

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.06.14. 18:11:31

Az IQ mínuszos ballib majmok ijenkor úgy érzik, hogy ordíthatnak bárkivel alanyi jogon ennyi a történet.

Ha csöpög a fagyi, ha langyos a pizza, ha bármi van, akkor üvölt, mert hülye, és az indexes ballib firkászok elhitették vele bárkivel üvöltözhet büntetlenül.

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.06.14. 18:12:49

@Duplaxiii:

Na pont erről beszélek.

A sofőr hibája okán, aki lehet egyébként a legelvakultabb Gurcsnyista is akár, egyből eljut Orbánig az IQ mínuszos agyhalott.

RHalacska 2017.06.14. 18:38:08

@Duplaxiii: Nyugodj meg! Attól megnyugszol.

szamaritánus 2017.06.14. 18:55:06

Megvedhetted volna a sofort ott, de nem, beszarian megirod a blogodon. Bravo.

midnight coder 2017.06.14. 18:58:03

@Pierr Kardán: Most ehhez képest épp egy nem épp kormánypárti index által felheccelt vörösnáci panelproletár volt a nap hőse.

kormanyrud 2017.06.14. 18:59:49

@Pierr Kardán: Dehogy fogja szégyellni magát.

Ez az ország mindig is ilyen volt és ilyen is lesz, amíg világ a világ.

Aki normális életet akar magának - nem 20, 30, 40, 100 év múlva - az már régen elhúzott innen és ezek maradtak.

Ez van...

midnight coder 2017.06.14. 19:06:20

@szamaritánus: Na mondjuk vörösnáci barátunknak is kisebb lett volna a pofája, ha mondjuk három termetes cigány rúgja fel szándékosan a babakocsit.

midnight coder 2017.06.14. 19:17:01

@Duplaxiii: "Miért nem az bssza ki nálad a boztosítékot, hogy ha egy anyuka picijével akar leszállni, akkor senki sem segít neki!???"

Mi a fenét kellett volna rajta segíteni ? Az ajtó becsukódott, észrevették, kinyitották, anyuka továbbment. Az hogy utána még másfél óráig játszotta az eszét az illető semmit sem segített senkin.

A BKV sofőr elkúrta - elég fasza kis kamerái vannak amin keresztül láthatta volna a babakocsit. De sokat utána már nem tehetett. Inkább azokat kellene tökön rúgni, akik a 40 fokos hőségben sem kapcsolják be a buszokon a légkondit. Vagy azokat, akik légkondi nélküli buszokat, villamosokat szereztek be. Meg azokat, akik szarnak a menetrendre akkor is, ha amúgy a forgalom nem nagyon indokolná. És azokat, akik csak az utolsó percben állnak be a megállóba a végállomáson, hadd szobrozzon az utas vagy 10 percet. Szóval, épp lenne miért BKV-sokat baszogatni, de ebben az esetben az ipse viszonylag ártatlan.

ursus artos 2017.06.14. 19:52:48

Szerintem a le- és felszállást nem kényelmesen "nem sietve" kell végrehajtani...
A járműveken meg kapaszkodni kell, mert az bizony hirtelen fékezhet.
Bizony, a közlekedés veszélyes üzem...

bunko3 2018.05.26. 07:04:25

Senki nem gondol bele, milyen lehet a másik oldalon állni!
Több együttérzés kellene az emberekbe!
süti beállítások módosítása