A blog új helye: https://haromp.blogspot.com/

A női logika facebookja

2017/03/29. - írta: lafe blog

Uh, hosszú volt ez a nap. A villamoson ülök, zötyögök és nézek ki a fejemből. A velem szemben levő ülés szabad… már foglalt. Kinézek az ablakon: kirakatok, fák, autók, járókelők... Értelem nélkül olvasom a boltok neveit, hogy ne aludjak el. Aztán felfigyelek valamire. A velem szemben ülő… nő, nem, lány, huszonegy-két éves lehet, beszél. Nem figyelem, mit, de valahogy egyre jobban magára vonja figyelmemet. Mint azok az átkozott reklámok a tévében. A film megszakad, reklámblokk, leveszem a hangot, de mozog és világít a sok kép, mire észreveszem, egy székletlágyító gyógyszerre meredek. Itt most a hang vonzza érzékszervemet. Azon veszem észre magam, hogy továbbra is kimeredek az ablakon, viszont hegyezem a fülemet.

– …szerinted mit tegyek? Érted a problémám? Én szakítottam vele.

Nem értem, mit válaszol a barátnő, halkan beszél.

– Annyira nem értem, miért csinálta. Tudta, hogy rosszul esik. Vagy szerinted, nem tudta? Biztosan tudta, annyira barom volt. Most sem hiszem el, hogy megtette.

Az istennek nem mondja ki, hogy mit tett az a szerencsétlen fiú. Korábban biztosan mondta, csak akkor még nem figyeltem. Hátha újra kiböki. Míg ezen gondolkodom, nem mond semmi újat, csak folynak belőle a mondatok, mind langyos víz. Azt veszem észre a langyos víz kezd melegedni.

– Nem tudok vele beszélni, akkora csalódást okozott nekem, hogy el sem tudod képzelni, mekkorát. Nem is akarok vele beszélni. Nem. Az ismerőseim közül is törlöm.

Mondd rá valamit a barátnő. Szerintem, direkt halkan beszél, hogy ne értsem. A csalódott lány hangos, gondolom, mert csalódott.

– Most törlöm!

Előveszi a telefonját.

– Szerinted? Szerinted jó ötlet?

Mielőtt válaszolna a barátnő, folytatja.

– Igen, törlöm, hiszen úgy viselkedett – miközben az okostelefonján járkálnak fürge ujjai – Biztosan ez lesz a jó megoldás. A telefonszámát már töröltem. Most már soha nem fogunk egymással beszélni. Biztosan nem fogja megpróbálni. Én biztosan nem. Semmilyen fórumon nem fog jelentkezni. Vagy letiltsam a fészen? Ha letiltom, akkor nem fog megtalálni. Ha törlöm, akkor viszont megtalál, rálát az oldalamra. Nem lesz ez nagyon átlátszó?

A barátnő mond valamit.

– Nem tiltom le. De milyen ciki, ha rájön, hogy csak töröltem és nem letiltottam. Nem baj, így jó. De nem fog írni…

Ekkor teljesen felébredek. "Atya úristen, így gondolkodnak a lányok?! Azzal, hogy törölte a kapcsolatot, jelezte a fiúnak, hogy semmi nincs veszve, csak haragszik rá és várja, hogy felvegye vele a kapcsolatot?! Éééédesem!!! A fiúk nem így gondolkodnak. Nincs az a fiú, aki ezt így végiggondolja, és pláne megérti a tártkapus üzenetedet." Úgy elképedtem a lány, a NŐ logika-cikornyásságán, hogy majdnem megszólítottam. De nem tettem.

Két megállóval később leszáll a két lány, én pedig a lány szavait görgetem és görgetem a fejemben egészen hazáig és még utána is. "Mi, férfiak mennyire egyszerűek vagyunk! Atyaúristen, ezt a női gondolkodást!"

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lafe.blog.hu/api/trackback/id/tr5512384543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rugalmacska 2017.03.30. 05:59:21

Szoval, halottal EGY lanyt a villamoson es most levonhattad a kovetkeztetest, hogy a NöK milyen furcsan gondolkoznak? Csak szolok, hogy e szerint a logika szerint, akkor minden blogger hulye.

Monopolygamer 2017.03.30. 14:06:58

Hát azért, nőként elég sok ehhez nagyon hasonló gondolatmenetet hallottam már. be kell valljam olykor én is beleesem ebbe a hibába, na nem a közösségi oldalakkal, hanem a túl gondolással, általában aztán beugrik, hogy egy férfi ennek a menetnek a közelébe sem fog járni, és újra kell gondolnom xD.. :)

Mondjuk nekem a történetből inkább az a ciki, hogy szakított vele majd azon gondolkodott, hogy hogy nyisson kaput felé, akkor minek szakított?? Ezt rengetegen csinálják, hogy igazából, csak dühösek, vagy haragszanak és a probléma megoldása helyett szakítanak... ez a totális baromság szerintem.

Jakab.gipsz 2017.03.30. 15:17:23

Ős idők óta tudjuk a nőkkel csak a baj van.
Isten csapásai szegény férfiakra.
Sokak szerint államérdekből tilos őket kiirtani, mert ha túl kevés a gyerek az a baj, ha túl sok a gyerek az a baj, ráadásul még beszélni is tudnak csak hát a gondolkodás, na az nem az erős oldaluk.
Talán a csador vagy a burka megoldaná ezt a problémát, és az iskola látogatási tilalom.

defaultuser (törölt) 2017.03.31. 00:43:47

@Jakab.gipsz: Inkább buzuljál.

2017.03.31. 10:57:36

ez normális. férfiként ugyanazt csinálnám. nem a férfiak egyszerűek, hanem te.

Leooo 2017.05.15. 22:34:50

@KUNTYI: -nám/ném...egyszerűen bonyolult vagy, mint a barokk cirádás faék...
Nem az a kérdés, hogy mit csinálnál a helyében, hanem az adott helyzetben über-über-túlgondolod-e a szituációt, minden más csak erőszakolt és előretolt picsogás!
süti beállítások módosítása