Történetek Magyarországon innen.

„Büszke voltam rá, hogy Magyarországon élhetek”

2019/02/19. - írta: lafe blog

Forrás: Tízperc - Blog.hu

Nem hoztam ma se meleg, se hideg ételt ebédre magamnak a munkahelyre. Este nem foglalkoztam a pakolással, reggel pedig túl álmos voltam, hogy eltegyek valami ennivalót. Sebaj, van a munkahelyem mellett egy kávézó, ahol a kávé mellé nem csak édes süteményt lehet kapni, hanem többféle szendvics közül is lehet választani.

Alig vártam, hogy fél egy legyen, már javában korgott a gyomrom, amikor átmentem a szomszédba ebédelni. Nem nagy az egész kávézó, négy-öt asztal várja a helyben fogyasztó vendégeket, de rendszerint legalább kettő asztal mindig szabad. Most is így volt. Két padlizsánkrémes olaszzsemlés szendvicset kértem egy pohár narancslével. Hátul a sarokban foglaltam helyet.

A közelemben levő asztalnál egy fekete Kleopátra-frizurás a negyvenes évei közepén járó, kék kosztümöt viselő hölgy és egy szintén negyvenöt év körüli vörös Kleopátra-frizurás, keskeny arcú, fekete garbót és nadrágot hordó hölgy ült. Amikor leültem, egy pillantással megnéztek az asszonyok, de aztán visszatértek a süteményükhöz és beszélgettek tovább.

A gyerekeik tanulása volt közöttük a téma. A feketehajú nő éppen az Angliában élő lányairól mesélt. Ahogy kivettem a szavaiból, az egyik képzőművészeti főiskolán tanul, fotográfusi szakon, a másik divattervezőnek készül. Nem igazán figyeltem oda, miket mondanak egymásnak, az ételemre koncentráltam. De egyszer csak eljött számomra egy érdekes fordulat.

A vörös hajú anyuka hangja egyre kétségbeesettebbé vált (erre figyeltem fel), miközben beszélt. A fiáról mesélt, aki továbbtanulás előtt áll.

– Csilla, tudod jól, mi a bajom, sokat beszéltünk már erről.

– Andi, de ez nagyon jó! Ez csak előnyére válik! Hidd el, megállja a helyét!

– Nem kétlem, de miből fizessem, tudod, hogy nem egy világbajnoki a fizetésem, örülök, ha Attila két havonta átutalja a váláskor megállapított összeget, de akkor is úgy kell ráírnom. Ti máshogy álltok, de még ti is nehezen tudtok segíteni a lányoknak.

Külföldi továbbtanulás. Ebben én is érintett vagyok, és olvastam is róla, hogy sok fiatal menne ki tanulni.

– Teljesen máshogy gondolkodik Zsombor. Annyira politizál! Rá kell szólnom az utcán, mert belelovalja magát és egyre hangosabb. Azt mondja, ő utálja ezt a rezsimet, itthon elnyomás van és diktatúra. Olyan nem sokára Magyarország, mint Észak-Korea. Azt hangoztatja, hogy meg kellene ölni ezeket a korrupt vezetőket…

Forrás: kulfoldremennek.hu

Hirtelen elhallgat és rám néz. Nem nézek vissza rá, a második szendvicsem maradékával foglalkozom, nem szeretném zavarba hozni az anyukát, hogy akaratlanul mindent hallottam, mert nem vette észre, hogy felindultságában egyre hangosabban és hangosabban kezdett el beszélni.

Óvatosan, halkabban folytatja.

– Azt akarja, hogy én is menjek ki vele…

– De ez jó ötlet!

– Nem, na. Én is tudom, hogy nem jó az, ami itthon van, nagyon nem, de annak idején örültem, hogy sikerült átszöknöm Romániából. Büszke voltam rá, hogy Magyarországon élhetek. Most menjek el? Magyarul és románul tudok.

– Andi, hidd el, hogy meg tudsz tanulni németül.

– Értsd meg, na, nem szeretnék menni. De, mint egy zsarnok, hajt ez a fiú, szétrágja a lelkem. Másrészről meg gyűlölöm ezt az átok kormányt, miattuk akar elmenni a fiam! Miattuk… – elcsuklik a hangja.

– Megértelek, nekem is ez a bajom. Látod, Móni és Léna is Angliában van, lényegében már kint élnek. Léna haza akart jönni. Mondtam neki, nem jöhet, nehogy jöjjön, itthon nincsen semmi jó és nem is lesz egyhamar. Andi, igaza van a fiadnak. Tudod, hogy mi is azon vagyunk Palival, hogy a lányok után menjünk, de még le kell zárnunk egy-két ügyet. Pedig tudod, hogy nem tudok angolul, csak magyarul beszélek.

– Értem, na. De te is érts meg engem. Nem tudom, mit tegyek, nem tudom, hogyan legyen tovább…

Közben befejezem az utolsó szendvicsemet és megiszom a narancslevemet is. A telefonom kijelzőjére nézek. Mennem kell. A kávét elviszem, majd elszürcsölöm a munkahelyemen. Még egyszer a két nőre nézek, akik tovább beszélgetnek, és arra gondolok, O1G.

160 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lafe.blog.hu/api/trackback/id/tr6414632248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

chrisred 2019.02.20. 14:29:16

@Ellenzéki Tüntető: Jelentős különbség van, hogy érdekel-e valami, vagy hogy zavar. Ti és az elvtársaitok be akarjátok magyarázni, hogy mennyire jó nekünk, ha összehasonlításban fejhosszal verünk pár balkáni országot bizonyos mutatókban, de ez az emberek többségét nem érdekli, mert ők soha nem akartak a Balkánhoz tartozni. Európához akartak és akarnak.

Helga Beauty Salon 2019.02.20. 14:29:30

@MACISAJT: : "Én megértő ember vagyok, elfogadom azt is, ha valaki a másik oldal híve és normálisan el tudja mondani hogy miért."...............

Ez azt jelenti, hogy ha egy libsi normálisan viselkedik és kerüli a demagóg lózungokat, akkor szóba állok vele, még ha nem is értek vele egyet.
Amúgy miért nekem írtad ezt a sokmindent?????

Helga Beauty Salon 2019.02.20. 14:35:12

@MACISAJT: A Népszava linket köszi, tetszett, bár lehetett volna hosszabb, jó volt olvasni ahogy elkezdenek szembenézni a saját hülyeségükkel.

chrisred 2019.02.20. 14:35:57

@MACISAJT: Ezt írtad: "Ugyanis nem fogsz egy darab normális erdélyi származású embert találni, aki a ballibák 23 millió románozása, illetve a 2004 december 5-i hazaárulásuk után Orbánékat gyűlölné és kivégzésüket kívánná, ráadásul nagy nyilvánosság előtt"

A sztoriban a nő férje kiabált az utcán, hogy meg kellene ölni a korrupt vezetőket. A nő nem kívánta senki halálát, és négyszemközt beszélt, nem nyilvánosan.

TCrown 2019.02.20. 14:46:27

Szarul megírt áltörténetek blogja. De legalább "progresszív", naná, a zsákutca is az. Egy darabig.

Ellenzéki Tüntető 2019.02.20. 14:48:01

@chrisred: Hagyjuk már ezt, ember. Most mást nem csinálsz, csak elmagyarázod, hogy miért van az, hogy bizonyos mutatók (amikben szarak vagyunk) azok téged érdekelnek, más mutatók meg (amikben jók) azok meg hirtelen irrelevánsak neked. Átlátszó is, uncsi is.

chrisred 2019.02.20. 15:07:39

@Ellenzéki Tüntető: Nem arról volt szó, hogy mi jó és mi rossz, hanem hogy mi jobb, és mi rosszabb, mint máshol. Ami máshol jobb, az példa arra, hogy lehet javítani azon, ahogy nálunk csinálják. Ugyanez fordítva nem igaz, mert miért kéne valamit lerontani, csak mert jobbak vagyunk másoknál? Tehát súlypontilag fontosabb az, ahol lemaradásunk van.

BiG74 Bodri 2019.02.20. 15:07:53

Tegyük fel nem kamu a sztori! Akkor is, egy ilyen vámpír fiúcskát, 01G-től függetlenül fel kell rúgni. Menjél kisfiam, aztán csináld meg magad.
Minden ellenzéki erzelműnek pedig: sírjatok bassza meg, sírjatok, mert ennyire futja. Ilyen pártokat, képviselőket támogattok, acsarkodtok, széthúztok. Nem kikövezitek a viktátor útját, hanem sztrádát építettetek neki. Viszont most legalább el tudtok menni. Ha az eu valahogy a tökére lép a ducénak, aki sértődötten kiviszi Magyarországot az unióból, akkor már nehéz lesz!

VadMacs 2019.02.20. 15:33:47

@pofán verjük a lipsiket oszt jonapot:
>Mert ezeknek a sorosbérenceknek EGYETLEN problémájuk van, hogy Orbán nem engedte be az arabjaikat, ezért szerintük buknia kell.

Úgy rémlik, a sorospénzen kitanított vajdád tömegével beengedte őket, még ingyen buszoztatta/vonatoztatta is egy részüket. Tudom, a kerítés is jól megvédte 'ájrópát, ami olyan jól sikerült, hogy a többség megkerülte, páran meg lazán drótot vágva belógtak (aztán vagy megfogták, vagy nem). Most meg úgy van kurva nagy migráncsnyomás a határon, hogy a sünök büszkélkednek rendszeresen a heti 1-2 migrivel.

KUHULIN 2019.02.20. 16:06:53

"Azt mondja, ő utálja ezt a rezsimet, itthon elnyomás van és diktatúra. Olyan nem sokára Magyarország, mint Észak-Korea. "

Biztos örökölte valakitől az eszét... :)

nemecsekerno_007 2019.02.20. 16:09:16

@chrisred: Hát persze, abból fizetik a mostani nyugdíjaakt, de ezt is leírtam már ezerszer. Így működik a rendszer, ilyen nehéz elfogadni?

chrisred 2019.02.20. 16:21:19

@nemecsekerno_007: Az egyik rendszer így működik.

Behajtó70 2019.02.20. 16:31:09

Ez elsősorban a te hibád! Azután meg a kommunista 40+4+8 évé, ami miatt még mindig háromszoros az osztrák átlagfizetés mint a magyar.

Azonban az osztrák megélhetés is háromszoros, csak azt a hozzád hasonló seggfejek nem emlegetik, mert nem erre kaptak komcsi haverjaiktól megbízást!

Gabor553 2019.02.20. 16:33:11

Szerintem is gyengére sikerült ezaz írás! Persze ettől függetlenül igaz, hogy sok szülő érezheti így magát amiért a gyereke el akar menni abból a tetves diktatúrából ami magyarországon ( direkt kisbetűvel) uralkodik. Azt tudom tanácsolni, hogy támogassa minden szülő a gyerekét, hogy minél előbb el tudjon menni amíg még lehet! Egyébként a szülőnek sem lehetetlen új életet kezdeni máshol, kis bátorság aztán menni fog. Akik meg orbanc hívei azok csak maradjanak ott ahol vannak. Tipikus magyar mentalitásuk van amin nem lehet segíteni. Azért nem jutott soha sehova azaz ország, mert mindig a tanulatlan, befolyásolható emberek voltak többségbe akiket az ilyen Orbán félék az orruknál fogva vezetnek. Ezért is verik szét az oktatást az MTA-t stb. hogy minél több embert tartsanak befolyásuk alatt! Egyszóval aki normális életet szeretne élni az ne éljen magyarorszagon!

Behajtó70 2019.02.20. 16:33:31

@VadMacs: milyen szánalmasan ostoba vagy! A tények egyáltalán nem zavarnak. De sebaj, mert egyrészt hangosan nevetünk az ostoba hazugságaitokon, másrészt érik a negyedik kétharmad is, hiszen ki szavazna ilyen eszement idiótákra! Szóval jó átkozódást!

Melee 2019.02.20. 16:41:29

@Helga Beauty Salon: Rátapintottál a lényegre. Hány orosz kötődésű étterem van Londonban? És hány magyar? Végiggondolod, és máris rájössz, hogy helyesen írtad, valóban sokkal könnyebb szláv nyelvismerettel mosogatni Londonban, mint magyarral.

Melee 2019.02.20. 16:48:17

@törppicur: 1. Lásd előző, @Helgának címzett hozzászólásomat.
2. Sok országból már a munkaerő piac megnyitása előtt is többen mentek. Hogy, hogy nem, ezek olyanok, melyeknél a lakosokat segítette a nyelvismeret. De ha már így belemerültél a témába, ajánlom figyelmedbe, hogy 2014 április 2-a után sokkal többen mentek el Magyarországról, mint előtte.
3. Minket éppen nem a csúnya, gaz EU rabol le, amelyik jóval több pénzt tol ide, mint amennyit elvesz. Minket épp a NER rabol le.

Dread Naughty 2019.02.20. 16:49:04

"Olyan nem sokára Magyarország, mint Észak-Korea. "

Annyira nagyon szeretném, ha az adóforintjaimból nem nyelvet tanulni küldenék az ilyen kispöcsöket nyugatra, hanem valóban É-Koreába.
Mire visszatérne, önként menne leszopni minden egyes kormánytagod és az aktus után még hónapokig vigyorogna az élvezettől...

Melee 2019.02.20. 16:49:34

@MACISAJT: Olvasd el előző, @törpnek címzett hozzászólásomat, benne van a válasz.

MACISAJT 2019.02.20. 16:56:22

@Melee: "De ha már így belemerültél a témába, ajánlom figyelmedbe, hogy 2014 április 2-a után sokkal többen mentek el Magyarországról, mint előtte."

És ezt meg honnan, miféle statisztikából szedted?

inteligencs elenzeki 2019.02.20. 16:56:46

:)))))) Sírok b.meg. Ezt az kamu picsogást :))))
Eszméletlen. Az Erdélyből ideszakadt Magyarok, akiket a ballibák anno le 20 millió vendég munkásoztak, most diktatúráznak.

Vvveeehheeeeehheeeeeeheeee :)))

Eszméletlen. :))) Meg van a mai ellenzéki stand up comedy.

Komolyan mondom, ilyen nincs :))))

inteligencs elenzeki 2019.02.20. 17:11:11

@Gabor553:

"Azért nem jutott soha sehova azaz ország, mert mindig a tanulatlan, befolyásolható emberek voltak többségbe"

Itt "többségbe" helyett a többségben lett volna megfelelő.

Csak nem te is MTA tag vagy ?

Aláírás: Comte de Gippaud (egyik a tanulatlan emberek közül)

Egyébként messze támogatom amit mondasz, az ilyenek mint te, menjenek csak, mi biztosan jobban járunk.

mgdé 2019.02.20. 17:12:01

@Helga Beauty Salon:

Mert aki szóba áll libsikkel, az libsi! :P
Aki hivatásából kifolyólag meglehetősen jól lövi magát rendszeresen tökön, az is libsi! :PP
De mindezeket magadtól is tudhatnád, ha figyeltél volna Berija elvtárs továbbképző szemináriumain. :PPP
Csak hát, ahhoz - akárcsak a mosogatáshoz - a magyarnál jobban jött volna egy valódi szláv anyanyelv. :PPPP

Na, most már mindent tudsz! :D

Virág Árpád 2019.02.20. 17:16:05

@chrisred: De komoly, névtelen feljelentés legyen! Géppel írva!

SZrTÁJK 2019.02.20. 17:24:43

Alávaló egy firkálmány, undorító szélsőbalos uszítás, még gyilkosságra is hergel.

És még ezek az elvetemült csirkefogók panaszkodnak, hogy beléjük foLYtják a szRTájkot... Gusztustalanok, akár csak a pártjaik.

Gabor553 2019.02.20. 17:33:50

@Comte de Gippaud: A helyesírási hiba jogos bár kb. leszarom a fenét sem érdekli a magyar helyesírás! Amúgy húzz kapálni Orbán kertjébe! Más úgyse jut majd nektek ha végre nem kaptok majd több EU-s pénzt! Már nagyon várjuk, hogy eltakarodjon mo. az EU-ból!

midnightcoder2 2019.02.20. 17:41:57

@Gabor553: Ha az baloldal marad kúrmányon, és Fletóék folytatják azt a sikeres gazdaságpolitikát amit az elõzõ két ciklusukban évben, akkor azóta kétszer ennyien mennek el, mert a kinti fizu nem három-négyszerese lenne a magyarnak hanem alsó hangon is legalább öt-hatszorosa.

19540511 2019.02.20. 17:45:24

@pofán verjük a lipsiket oszt jonapot: Ha szerinted mindenki sorosbérenc, aki utálja Orbánt és bandáját, akkor büszkén vállalom. Bár szerintem Sorosnak semmi köze nincs ahhoz, hogy anyák reszketnek, hogy a gyerekeik elhagyják Magyarországot az Orbán-rezsim disznóságai miatt. Nem mindenki a pénz miatt megy ki, bár szó se róla,ha itthon normálisan meg lenne fizetve a munkaerő, nemcsak az orbáni klikk gazdagodna, akkor kevesebben mennének el és itthon szülnének a fiatalok. Orbánék már teljesen nyiltan lopnak, csalnak, hazudnak.

19540511 2019.02.20. 17:47:42

@midnightcoder2: Erre csak egy válasz van: volna, volna, volna. Értelmetlen dolog olyat állítani, amit csak te feltételezel, bizonyítani nem tudod.

inteligencs elenzeki 2019.02.20. 17:47:48

@Gabor553:
"Amúgy húzz kapálni Orbán kertjébe! "

Más szegmensben (Figyelsz? Nem szegmensbe.) dolgozom.

Ellenzéki Tüntető 2019.02.20. 17:49:26

@chrisred: szerintem meg annyit csinálsz, hogy jól megmagyarázod, hogy miért kell mindig sírni.

19540511 2019.02.20. 17:49:48

@SZrTÁJK: Naponta legalább ötször-hatszor mondom a férjemnek, hogy milyen jó lenne, ha pl. O1G lezuhanna a repülővel, úgyis annyit röpköd, vagy a pókhasa miatt kapna egy agyvérzést, vagy még ki tudja milyen módon lehetne eltüntetni, Rohanj, jelents fel!

Ellenzéki Tüntető 2019.02.20. 17:51:14

@Melee: "Minket épp a NER rabol le."

Már csak az érthetetlen, hogyvan van mindig eu top 3 növekedés, adósságcsökkenés meg felminősítés. Ha ennyit lopnak.

inteligencs elenzeki 2019.02.20. 17:53:45

@19540511:
"Nem mindenki a pénz miatt megy ki,"

A 99.9 %-a azért megy. Sokakat ismerek akik kint dolgoznak, de közülük egy se tartozik az egy tized százalékba.

19540511 2019.02.20. 17:53:46

@Dread Naughty: Gusztustalan vagy és ordenáré. Fúúúúúúj! Csupán csak ennyire tellik?

Helga Beauty Salon 2019.02.20. 17:59:45

@19540511: Naponta legalább ötször-hatszor mondom a férjemnek, hogy milyen jó lenne, ha pl. O1G lezuhanna a repülővel, úgyis annyit röpköd, vagy a pókhasa miatt kapna egy agyvérzést, vagy még ki tudja milyen módon lehetne eltüntetni, ............

Ne ezt mondogasd a férjednek, hanem hogy dugjon meg! Láthatóan faszhiányos vagy és ha csináltok négy gyereket kapsz 35 milliót, az utcán sem keresnél jobban hidd el! :D

Helga Beauty Salon 2019.02.20. 18:00:46

@Én de genere Mi: Na mi van hülye úr, merre jártál?

Gabor553 2019.02.20. 18:05:27

@Comte de Gippaud: figyelek csillagom :-)
Ne haragudj, hogy többet gondoltam rólad! Nem tudtam hogy WC-t takarítasz!
Most sajnos mennem kell nem tudom folytatni itt a veled való társalgást pedig őszintén szórakoztató voltál!
Üdv.

chrisred 2019.02.20. 18:06:50

@19540511: "Bár szerintem Sorosnak semmi köze nincs ahhoz, hogy anyák reszketnek, hogy a gyerekeik elhagyják Magyarországot az Orbán-rezsim disznóságai miatt."

Már hogyne lenne? Ki futtatta őt kezdő politikusként?

mgdé 2019.02.20. 18:53:19

@Helga Beauty Salon:

Kedves Helga kisasszony, több tiszteletet, hisz, mint kiskegyeden - ha csekély mértékben is - az eredmény kicsinyést már látszik is, igazán sok időmet áldozom majdnem ártatlan leánygyermeki elméjének pallérozására! :P

Amúgy Birca hivatali kollégája tőmondatos igazságai :D érdemi kirészletezését próbáltam volna elérni a teljes blogszféra örömére - "Birca összes, eredeti kézírásos jegyzetekkel" kiadás -, de amikor fároszunk "bebizonyította", hogy Közép- és Dél-Amerikában a kereszténység iránymutató fővonulatát ma már az ortodox egyház jelenti (s ráadásul ezt az ottaniak tudják is :D ), inkább elmentem berúgni.
Ha a bál színhelyén Helga kisasszony ott lett volna, még táncolni is felkérem, persze csak ha csipkés harisnyakötő mögé rejtett csehszlovák stukker nélkül is tud bulizni. Mikor darkba öltözik és belendül, féltem a kecses lábait az elszabadulni vágyó golyóktól ... :P

eloi 2019.02.20. 19:02:03

@19540511:
Ha valaki azért megy ki, mert ez az EU egyik "szabadsága" - a szabad munkaerő vándorlás - és keresni akar, annak van esze.
Aki azért, mert itt "diktatúra" van, meg a kormány..., az szimplán hülye, mint a föld. Vagy rohadék bolsi aki nem bírja elviselni, hogy nem az ő rendszerük van ma Magyarországon.
A kétféle motiváció rögtön meg is mutatja, ki melyik csoportba tartozik!

mgdé 2019.02.20. 19:07:19

@Helga Beauty Salon:

Kedves erkölcsrendészeti szakreferens kisasszonyka, mintha-mintha lenne ott valami 40 éves életkori korlát is, s mintha ..., de ha tévednék, kérem, bocsássa meg, hisz jól tudja, hogy inkább két húszévest gazdagítanék ... :P

eloi 2019.02.20. 19:09:03

@Ellenzéki Tüntető: Úgy, hogy ez a kormány még úgy is tud növekedést produkálni, hogy közben elteszi a jutalékot!!!
A szoci-szadesz kormányok is eltették, de ők annyira ostobák voltak, hogy azt is hitelből tették zsebre!!! Mert a gazdasághoz fingjuk nem volt. De a külföld kiszolgálása maxon ment nekik. Szerették is őket nagyon!!!! Akkor nem volt gond a jogállammal... 2006-ban sem...

Ez a különbség.

eloi 2019.02.20. 19:15:10

@19540511: Más ezt cikként megírni és lehozni a médiában!
Tényleg kíváncsi lennék egy jogi véleményre erről a gyilkosságra való buzdításról.

De, ha még ez is belefér a szabad vélemény nyilvánításba, akkor is azt mondom róla, hogy a ballib oldal már kivetkőzött magából, és elérte a gyűlölködés magas fokát. Miközben ezt csinálja, jó szokása szerint másokat vádol gyűlölködéssel. Pedig elég csak megnézni mi folyik itt már mindennap!

eloi 2019.02.20. 19:18:08

@Gabor553: "Már nagyon várjuk, hogy eltakarodjon mo. az EU-ból!"
Mármint kik? Kik vagytok ti?
A nemzetközi komcsik, bolsik?

BiG74 Bodri 2019.02.20. 19:31:55

@eloi:
Ne tessék rázni a rácsot, mert eltörik, aztán jönnek az ápolók és jól leszidják!

chrisred 2019.02.20. 19:37:16

@eloi: Milyen médiában? Ez egy magánblog. Szerintem kevered Bayer lovaggal.

eloi 2019.02.20. 19:39:16

@BiG74 Bodri: Mit nem értesz Bodri kutya?
Mi újság a Kominternben?

eloi 2019.02.20. 19:47:31

@chrisred: Ez egy médium, amely nagy nyilvánosságot ér el.
Tehát nagy nyilvánosság előtt gyűlölködik és utal/közvetve bíztat köztisztviselők meggyilkolására.
Azzal, hogy az Index is szemlézi, elérhetővé teszi, még inkább!

De had kérdezzem meg: Ön szerint ez rendben van? Rendben van, hogy már gyilkolásra buzdít a ballib oldal?
Nem léptek/-tünk már át egy határt ezekkel, amit talán nem kellene, kellett volna?
Ugye más gyűlölet-bűncselekményeknél a ballib oldal is nagyon vágja, hogy úgy kezdődtek, hogy valakik mondogatni kezdtek valamit..., aztán egyszer csak valóra vált. Tehát a bcs a szavakkal kezdődik.
Ön nem így gondolja?
Vagy nem gondolja, hogy az ilyen cikkekkel nem csökken a feszültség, és nem csökken a gyűlölködés, hanem nő?
Nem gondolja, hogy alaptalan a másik oldal hasonló gyűlölködésein hüledezni, ha maguk pontosan ugyanúgy gyűlölködnek?

BiG74 Bodri 2019.02.20. 19:47:43

@eloi:
Most semmi, próbáljuk újraéleszteni lenint, de nem megy, mert nem tudják hol a szíve. Mondjuk szerintem felesleges mert az agyát valami viktor kapta.

teéjesenmindegy 2019.02.20. 19:49:09

@Zabla Viktor: " kényszermunkát egy ország tönkretételéért. Az emberek egymás ellen ugrasztásáért. A lopásért. A gyűlöletkeltő uszításért. A hazudozásért."
Annyira szép a felháborodás egy olyan poszt utan ahol a balos demokrata épp azon nyikorog, hogy kiket kéne megölni.

BiG74 Bodri 2019.02.20. 19:53:16

@teéjesenmindegy:
Sokáig tartott amíg kielemeztétek, és megállapítottátok a támadható felületet. Kevesebb kávé, több éberség elvtársak!

teéjesenmindegy 2019.02.20. 19:54:16

@chrisred: Tehát akkor a patast a Sorosnak koszonhetjuk.
De ezek utan muszaj hagyni az oreget, hogy megint belepofázzon valamibe amihez semmi köze?

teéjesenmindegy 2019.02.20. 19:55:00

@BiG74 Bodri: ezt nem értem, de végül is leszarom

Hozzászólok 2019.02.20. 20:02:55

Szegeny gyerek, aki nem elt a kommunizmusban, azt hiszi most diktatura van. Hat nincsen. Vannak problemak, aminek foleg az ellenzek balfszsaga ad boseges teret.
A kedves gyermek meg gondolom ingyen befejezi még az egyetemet, aztan huz el. Mert annyira nem nagy legeny hogy belealljon ha kell, es valtoztasson azon ami nem jo.
Majd Nemetorszagban biztosan kolbaszbol lesz a kerites.
Sehonnai bitang emberek.

BiG74 Bodri 2019.02.20. 20:03:02

@teéjesenmindegy:
Elvtárs, elvtárs! Nem érteni! Végrehajtani!
Ha a munka elvégezve, akkor mehet szarni, addig eméssze újra!

chrisred 2019.02.20. 20:04:42

@eloi: A gyűlölet bűncselekmények meghatározott társadalmi társadalmi csoport ellen irányulnak. De ez, hogy "meg kellene ölni ezeket a korrupt vezetőket" egy meghatározott magatartás, a politikusbűnözés egyik formájára irányul. Kínában bizonyos összeg felett halálbüntetés jár a politikusoknak korrupcóért. Orbánnak joga volt felvetni, hogy be kéne vezetni újra a halálbüntetést, más nem mondhatja, hogy a politikusbűnözőkre is vonatkozzon?

Hozzászólok 2019.02.20. 20:07:47

@19540511: Szánalmas ember.
Hogy kivanhatod masnak a halálát, miközben onelegult dolyfossegedben pont emiatt tartod jó embernek magad.

Lilli_Csiribiri 2019.02.20. 20:07:59

Egyébként önző, egoista, elkényeztetett nagygyerek az a 18 éves aki az elvált anyjától várja el hogy a külföldi egyetemet és megélhetést finanszírozza számára. Még a magyar felsőoktatást is nagyon nehezen tudja felköhögni egy egyedülálló szülő. Úgyhogy itt ezen a ponton azt kellett volna mondani a történetben szereplő anyukának, hogy fiam ha ki tudod fizetni menjél.

chrisred 2019.02.20. 20:08:01

@teéjesenmindegy: Bárcsak harminc éve is csak pofázott volna, ahelyett, hogy kiképezte saját pénzen a homo sorosensusokat.

BiG74 Bodri 2019.02.20. 20:10:15

@chrisred:
Már rendelik a bárdokat, hogy vagdalhassák a kezecskéket. Onnantól tudod miről lehet megismerni, hogy valaki fityiszes?

törppicur 2019.02.20. 20:53:25

@Melee:
1 - látom butaság -egy orosz étterem nem szlovákokkal, hanem oroszokkal, legfeljebb belarusszal vagy nem ellenséges ukránnal dolgozik
2 - simán nem igaz, ezért nem is tudod igazolni, se azt hogy a zárrt kapukon át többen mentek, mint a nyitotton, sem azt hogy 2014 után ez nálunk felgyorsult volna. Ha igen, prezentáld
3 - ezen még gondolkozz el egy kicsit. lehet nem vetted figyelembe, hogy a nyugat pénzből pénzért működik. Nem szívjóságból.Ha a Horn kormány alatt "eladott" vagyont vesszük, az neked nem rablás?

eloi 2019.02.20. 21:19:55

@chrisred: Lehet magyarázni... A kérdésekre nem felelni...

martineden 2019.02.20. 21:54:10

@Kunhalmi Agnes Heles,heles! S.pal kostasrasagi eklon :

martineden 2019.02.20. 22:00:59

@törppicur: ,,Nem szívjóságból.Ha a Horn kormány alatt "eladott" vagyont vesszük, az neked nem rablás?,"bar a faszfej antallt a kormanyaval kifelejtetted,valoban rablas.Kezdjuk mindjart a dolomit banyak,tokaji szollovidek es pinceszet stb. visszavetelevel,meglatjuk mit szol o1g?

törppicur 2019.02.20. 22:20:35

@martineden: a dolomitbányáknál kicsit fájóbb volt a víz- és energiaszektor, a hús/tej és cukoripar, a nehézipar (mégha az acél részét többnyire be kellett zárni, de volt ott alumínium is) az építőipar (különösen mélyépítés) és igen, a nagy állami gazdaságok
A tokaji borvidék pont nem jellemző, van néhány francia, de sokkal többa magyar tábla és pincészet

Melee 2019.02.20. 22:27:27

@MACISAJT: Amelyikből te, hogy melyik országból hányan mentek el.

Melee 2019.02.20. 22:34:41

@törppicur: 1. Egy vállalkozó azzal dolgoztat, aki adott pénzért elvállalja a munkát, azt megfelelő minőségben elvégzi, és beszéli a nyelvet. Vállalkozó lennél, tudnád.
2. Simán hazudsz, tudod, hogy igaz, én meg nem fogom a netet statisztikák miatt túrni olyasvalaki kedvéért, aki inkább levágja az ujjait, mint hogy elismerje, hogy egy Fidesz ellenesnek igaza volt. Ha utánanézel a román elvándorlási statisztikáknak, láthatod.
3. Privatizálni az MDF kezdett, az MSZP folytatta, a Fidesz befejezte. Jelenleg x összeget tolunk az EU-ba, és ők x*1,3-at adnak vissza. A rablás ott van, ahogy ennek nagyrésze eltűnik a NER bugyraiban.

Melee 2019.02.20. 22:35:56

@Ellenzéki Tüntető: Számomra meg az az érthetetlen, hogy miként lehet, hogy ennyi csodálatos eredmény mellet, az életszínvonal EU top 3-as. Alulról.

martineden 2019.02.20. 22:36:41

@törppicur: A tendencia a lenyeg.Az orban fele parttitkar es kisztitkar komcsik jatszottak at a hatalmat az mdf-nek,mert tudtak,h az antall egy meretes hulye.Es igen ,bun volt a kiarusitas,de a dolomit banyak is beletartoznak.a fideszes komcsik altal letarolt tobbi agazattal egyutt.

törppicur 2019.02.20. 22:53:59

@Melee:
mellé ment (stílusosan)
1. Igazad lehetne, ha tiszta lenne a verseny, ha nem orosz vállalkozóról beszélnél, ha a belarusz és ukrán munkaerő olcsóbb lenne a szlováknál és lengyelnél, de nem az
2. A hazudsz a te szádból kicsit erős. Igaz te nem hazudsz csak elfogult és tudatlan vagy, de nem haragszom. Virísd az a szláv román statisztikát, amire hivatkozol
3. A privatizálás valóban több cikluson át ment, de nem mindegy a csirkénél sem, hogy a tüdejét és a taraját vagy a mellét/combját kótyavetyéled el (csak hogy te is felfogd). Az x*1,3-at érthetném is ha nem csak dobálóznál vele, hanem igazolnád. Csak sajnos ott nincs vége a sztorinak, mert utána jön az, amit kivisznek a nem gyarmatosító, ámde jótékony nyugati cégek. Képletem nincs rá, de ha az ipar+mezőgazdaság+szolgáltatás nagyobb része külföldi kezekben van, feltételezhető, hogy a támogatások nagyobb része is odajut.
A privatizáláshoz egy mikroadalék, ugye nem tudsz olyan ballib kormányzást mondani a 4+ 8 év alatt, amelyik visszavásárolt külföldieknek elherdált vagyont? Ha mégis, ki vele, hadd lássuk

törppicur 2019.02.20. 22:56:19

@martineden:
Orbán nem egész egy tanévnyit volt kisz-titkár, gimnazista korában. Legfeljebb a szögmérőt és a kisérleti egeret privatizálhatta. Soha nem volt párttitkár (minthogy tag sem).

martineden 2019.02.20. 23:00:30

@törppicur: Te igen okos,az apja mi volt?Nem orban es nem part titkar?

Che21 2019.02.20. 23:13:34

Az a baj hülyepicsa, hogy mind úgy mentek el, hogy közben itt maradtok.

törppicur 2019.02.20. 23:14:31

@martineden:
Orbán volt, de nem párttitkár - nem ismerem,

a wiki szerint:
1966-ban belépett a Magyar Szocialista Munkáspártba, ahol előbb KISZ-patronáns, később propagandista funkciót látott el.[3]

szintén a wiki szerint
1970-től vezetője volt az alcsúti termelőszövetkezet lakatos-melléküzemágának. 1976-ban a gánti kőbányához került, ahol az intézmény műszaki ellenőre lett, később pedig üzemvezetőként dolgozott ugyanitt. 1982 februárjától Líbiában dolgozott mint kutatómérnök, ahova államközi szerződéssel jutott ki.[3]

ilyenből azért többezer volt Magyarországon

Che21 2019.02.20. 23:21:48

" itthon elnyomás van és diktatúra"

Ki kell lőni a fele szemit a gyereknek, amikor ilyeneket óbégat az utcán, hadd érezze milyen is az a "demokrácia", amit annyira hiányol.

Melee 2019.02.21. 06:57:51

@törppicur: 1. Mesélj, honnan ismered az orosz cégek alkalmazási gyakorlatát? Komolyan érdekel.
2. Ha akarnád megnéznéd, de nem akarod. Vagy nem tudod.
3. Ha a külföldi tőke ilyen gonosz, miért kötött Orbán több, mint félszáz külföldi vállalattal stratégiai partnerséget, és osztja nekik a közpénzt titkosított szerződésekben ahelyett, hogy elzavarná, vagy legalábbis kiszorítaná őket?

törppicur 2019.02.21. 07:11:31

@Melee: 1 lattam mar oroszokat
2 - te allitottal valamit bizonyitas nelkul, ezert a te problemad
3-- a gyramatositokat kipicsazni nem konnyu es nem is kifizetodo, ugyanis a gyarmatositas okan sajat forrasaink es cegeink kicsik - marad az egyuttmukodes

Ad Dio 2019.02.21. 08:29:27

Tudod mit mondtam azoknak, akik 2006 után folyamat azt jajgatták, hogy a Gyurcsány miatt élhetetlen ez az ország és hogy a balliberálisok megfojtják a nemzetet, meg hogy a szemkilövető lovasrendőrös diktatúrát épít ki? Hát azt, hogy "hülye vagy". Nos, azt hiszem a posztolónak sem tudok mást mondani. Maradok tisztelettel.

teac 2019.02.21. 10:07:04

@BiG74 Bodri: Tokere lepes pedig mar eleg kozel van.

konrada 2019.02.21. 10:41:08

@Helga Beauty Salon:
Na de Helga drága!
Olvassa már el az előzmény nicknevét, mert az elég beszédes!
Bő 2 hónap múlva már az ingyen utazás jár neki (amit Hornnak köszönhet), nem pedig a családalapításra járó juttatás,
a férjének meg tutira nem az erre utaló tevékenység ugrik be a párjáról.

...így meg ne csodálja, ha a hölgy abba a korba lépett, ahol a verseny arról szól, ki kit él túl (mint a hegylakóknál), ezért üzemszerű tőle a más halálának kívánása...;)

Nincs közöttünk csicska 2019.02.21. 10:41:33

360 volt az atlagber decemberben, csicskak

Helga Beauty Salon 2019.02.21. 10:54:45

@konrada: Láttam, de miután gyilkolni akar, tüzes vénasszony lehet, meg amúgy is jobban jár mindenki ha löketi magát és nem ide írogat!

konrada 2019.02.21. 10:57:49

@Helga Beauty Salon:
...kivéve azt, akinek lökni kéne.
...mert hiába estleg az ital szépítő hatása, az is egy határon túl kontraproduktív...

Melee 2019.02.21. 12:56:26

@törppicur: 1. Én láttam a battai rémet, akkor most minden magyar tömeggyilkos?
2. Mikor ismertél el bármit is, ha az olyasmit bizonyított, ami negatív volt a Fideszre nézve?
3. Minek hirdet olyasmit a Fidesz, aminek az ellenkezőjét cselekszi? De onnan is meg lehet fogni a dolgot, hogy miért nem hozza fel a magyar cégeket arra a szintre, hogy országon belül konkurenciát jelentsenek a gyarmatosítóknak ahelyett, hogy a gyarmatosítókat támogatná?

mgdé 2019.02.21. 13:31:52

@Helga Beauty Salon:

"tüzes vénasszony lehet"

Kedves Helgácska, akkor tanuljon tőle! :)

hoszamoska 2019.02.21. 13:46:24

@Gabor553: Teljesen tipikus demagóg elgondolás: aki fideszes, az alulképzett, megvezethető, minimum szűk látókörű és leginkább hülye vidéki honpolgár, aki csúnyán félre van vezetve.
Nem szeretem az ilyen behatárolt és előítéletes gondolkodást. Menni pedig hál'istennek lehet, a határok és a lehetőségek nyitva. Nincs ezzel semmi baj, szabadság van és nem diktatúra (az ellenkezőjének folyamatos sulykolása dacára sem!) Akik pedig mennek, azok nem feltétlenül Magyarországról menekülnek, hanem divat a nyugati világot, az ottani boldogulást túldimezionálni, magának a paradicsomnak beállítani. Aztán hogy ott hazátlan, gyökértelen outsider lesz belőle élete végéig?... Hát így járt.

törppicur 2019.02.21. 13:55:06

@Melee: emlexel megi volt a nalad 1, 2, 3?
1 - most csusztasz
2 - meg mindig neked kene viritani valami hatteranyagot
3 - ha azt csinalna Orban amit mondasz iszonyu sivalkodas lenne a piaci viszonyokba nyulas miatt itthon es kulfoldon - az itthonit ki nem szarja le, a kintibe meg belerokkannak
Masreszt az qrva sokba lerulne, meg nincs is annyi zs-nk, marad a bekesseg

hoszamoska 2019.02.21. 14:01:29

@Melee: Ez nem igaz: A spontán privatizációt, ill. az ezt lehetővé tevő törvényt a 89-es Németh Miklós kormány hozta és szavazta meg, Antallék meg gyengék voltak ezt megváltoztatni.

Helga Beauty Salon 2019.02.21. 16:00:58

@Én de genere Mi:
"tüzes vénasszony lehet"
Kedves Helgácska, akkor tanuljon tőle! :)

Én nem vagyok vénasszony maga marha! Ne akarja hogy felkeressem lakkcsizmában faszkorbáccsal és bilinccsel, mert akkor egész nap padlót fog sikálni pirosra vert popóval!

Gabor553 2019.02.21. 16:59:25

@hoszamoska: Ez is egy vélemény. Bár én cáfolom, hogy abban az országban szabadság lenne, inkább csak még nincs elzárva a világtól! Az meg hogy valaki hazátlanná válik, mert elmegy nem feltétlenül igaz. Nem lehetetlen megszerezni az új állampolgárságot! Én pl. másfél éve kaptam meg az új állampolgárságomat. Életem legboldogabb napja volt mikor hivatalosan is leráztam a parazitaként rajtam levő magyar állampolgárságot. Néhány barátom még él ott ezért is figyelem mi zajlik ott és ilyesző!

mgdé 2019.02.21. 17:06:35

@Helga Beauty Salon:

Kedves Helgácska, minden egyes mondatából nyilvánvaló, hogy permanens vesszőhiánya van, s magyartanár bácsira vágyik, aki eligazítja. De én a filozófia- és töritanára vagyok. :P

Helga Beauty Salon 2019.02.21. 18:23:35

@Én de genere Mi: De én a filozófia- és töritanára vagyok. :P

Nem probléma, vertem meg én már orvost is!

mgdé 2019.02.21. 20:42:18

@Helga Beauty Salon:

"Nem probléma, vertem meg én már orvost is! "

Meglepődtem volna, ha nem így lenne. :D

S csak mert píszi vagyok: megkérdezhetem, hogy a doki vélhetően albínó, azaz világosabb bőrű volt-e kismagánál ? :PPP

Ranó Matyi 2019.02.21. 22:41:20

mi viszont nem vagyunk rád büszkék, takarodj!