A blog új helye: https://haromp.blogspot.com/

Pofán csapta az agitáló politikust a felszólalásával a tini

2018/02/19. - írta: lafe blog

Pár percet kellett várnom a villamosra, mégis fél órának tűnt a hideg miatt. Mások is kiéhezetten szálltak fel a befutó szerelvényre, alig tudták megvárni a leszállókat. Telt ház volt, de azért még nem hering járat.

Mellettem négy kamasz fiú állt és beszélgettek. Az egyik, egy vörös hajú fiú valami vicceset mondhatott, mert egyszerre kezdtek mind a négyen harsányan nevetni. Az egyikőjük hátitáskája neki nyomódott az oldalamnak. Zavart, éppen szólni akartam, hogy vegye le és tegye maga elé, amikor a srác, mintha kitalálta volna a gondolatomat, nagy hirtelen lekapta a hátáról. Elcsodálkoztam, egy tizedmásodpercre misztikus érzésem volt.

– Na, itt van, ezt kaptuk – vette elő egy lapot a táskájából és társainak mutatta.

– De jó, hogy nem voltam – mondta a szemüveges barna hajú fiú, aki szemben állt a vörös hajúval.

– Pedig mindenki, aki tizennyolc alatt volt, kapott egy ötöst, mert elment. Nagy baromság volt… Az eleje az tök érdekesen indult, aztán halál unalom. Volt egy pillanat, amikor lehunytam a szemem, és arra ébredtem, hogy előre dőlök.

Egyszerre röhögött fel a négy tizenéves.

Egy idős néni szállt fel, arrább húzódtam, hogy elférjen. A fiúk nem figyeltek, de a nénike tett róla, hogy észrevegyék. Elkezdett velük hangosan zsörtölődni.

– Nem lehet közlekedni ezektől a…

Az ifjak, mintha lőttek volna, hátraugrottak helyet adva az idős asszonynak, aki csoszogva elment mellettük és leült az egyetlen szabad helyre.

– Bevezette, hogy tudja, nem helyén való behozni az iskolába a politikát – folytatta a tini, mintha mi sem történt volna –, de és olyan gigamondatot mondott, hogy Stefkó (másik nevet írtam és minden más esetben), a magyar tanárunk vörösödött volna a méregtől: „központozás, mondatvég! Mi az isten nyila ez a hosszúság, te nem James Joyce vagy!” – változtatta el a hangját.

Az úristenit neki, hogy itt vannak a választások, és bemasíroznak a politikusok az iskolákba!”, gondoltam. Eszembe jutott az Index cikke „Helyi óvodások képeivel kampányolnának Újbuda képviselői”.

Közben a hátitáskás fiú folytatta: – Ez a majom magát fényezte, de azért elmondta, hogy vannak még más jelöltjeik, fel is sorolta, erre Koncsi vadul jelentkezni kezdett. „Majd később, fiam, ha befejeztem a mondandómat, lehet majd kérdezni.” Másfél órán keresztül pofázott.

– Erről a Pamkutya jut az eszembe – szólt bele a barna, szemüveges fiú mellette álló srác, egy tipikus szépfiú, és el kezdi énekelni – „Un-do-rító! Biztos úr, egy kicsikét még kérem, várjon! Azt hiszem, hogy van egy másik megoldásom! Egy Deák van a zsebembe, azt önnek szánom!”

Röhögtek, erre én is elmosolyodtam.

– Ezek a barmok azt hiszik, érdekel minket a politika! Fosok rá. Elöl ültünk mi, tizenhét évesek, mögöttünk a tizennyolc évesek és leghátul az öregek: tanárok, tök idegenek. Mindig nyomtam valami poént és röhögtünk, de ezt csinálta mindenki. Ja, hátul az öregek nem, ők bólogattak, helyeseltek, de csak ők. Figyeljetek! Befejezte ez faszi a beszédét, aztán azt mondta, mielőtt kérdezni lehet tőle, még el szeretne mondani valamit. Aztán több, mint tíz percen keresztül dumált a semmiről. Ahogy vége lett a szófosásának, Koncsi újra a magasba lökte a kezét. Az a hülye fel is szólította, mire Koncsi a fószert utánozva elmondott egy semmiről sem szóló kilométeres mondatot. A fószer teli szájjal vigyorgott, tisztára, mint egy pedofil. Aztán ahogy Koncsi tovább beszélt, úgy rothadt le a vigyor a szájáról. Koncsi ugyanis váratlanul azt kérdezte, hogy másra is lehet-e szavazni. Például ő a Kárász Zsuzsira szeretne, mert ő ide járt a suliba, őt ismeri, és történetesen indul a választásokon, őt a többiek is ismerik, szerinte itt a suliban mindenki rá szavazna.

Ennyi”, gondoltam, a diákok mindig helyre teszik a dolgokat a maguk szabadszájúságukkal. Ez a Koncsi fiú jól széttrolkodta a másfél órás propaganda beszédet a végén, mondhatni, megsemmisítő beszédet tartott két percben. Meg is érdemli az a politikus. Semmi keresnivalója a politikának az óvodákban, általános iskolákban, középiskolákban. A friss nagykorúak úgyis arra a pártra fognak szavazni, amire a szüleik. A kiskorúak, pedig úgy sem szavazhatnak, leszarják. De megvan a véleményem az iskolai vezetésről is: ötöst kap az a tanuló, aki, ha nem nagykorú és részt vesz a politikai agitáló beszéden? Vajon milyen tantárgyból adták, etikából? Ahogy az imént a tinédzser szépfiú is énekelte: „Un-do-rító!”

54 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lafe.blog.hu/api/trackback/id/tr5113677366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.02.19. 13:59:28

A politikának semmi keresnivalója az iskolákba.

Kivéve ha ballibek szerveznek egy Diákparlament nevű gittegyletet, és úgy viszik azt be a hátukon, Soros pénzével megtámogatva.

Mert így már miazhogynagonyis.

pushup 2018.02.19. 14:22:45

@Rettegek mert ballib vagyok: fizetnek már a trollkodásért, vagy még mindig szerelemből csináljátok?

BitPork 2018.02.19. 14:24:19

@Rettegek mert ballib vagyok: A diákparlament pöppet más kategória. Jómagam is tagja voltam eCCer, és a komcsikkal igen csak hadakoztunk.
De legyél nyugodtan szemellenzős, ugyan úgy ki fog halni a fajtád amit a komcsibérenceké.

2018.02.19. 14:43:14

A ballibezésre azt lehetne mondani, hogy neokom, hisz már a fideszesek lassan nem is fogják tagadni, hogy újkomcsik. Elég ehhez nekik egy utasítás a cigótól és asz egész banda ezt fújja.

Pan Modry 2018.02.19. 14:55:28

@Rettegek mert ballib vagyok:

ezert fizetnek vagy magadtol vagy ekkora retardalt?

Endre Kis 2018.02.19. 15:16:08

"Elöl ültünk mi, tizenhét évesek, mögöttünk a tizennyolc évesek és leghátul az öregek": nem annyira hihető, hogy egy tini így beszél a haverjainak. mi a francnak mondaná, hogy ő tizenhét éves, amikor a többiek ezt pontosan tudják.
szóval van ebben a posztban némi csúsztatás... ha ebben hazudik, másban miért ne.
attól még semmi keresnivalója a politikusoknak az iskolákban, de a hazugság sem helyénvaló...

halaloszto 2018.02.19. 15:25:31

@Endre Kis: azért, mert ma egy középiskolában ez egy nagyon fontos megkülönböztetés. lehet hogy osztálytársak, és az egyik nagykorú, a másik nem. pl aki betöltötte a 18at, annak kell dohányzóhelyet biztosítani, nem lehet beleegyezése nélkül a szüleit tájékoztatni a jegyeiről, stb.

és úgy látszik nem lehet neki 5öst adni kortesbeszéden résztvételért, mert már szavazó, és az iskolai kampánytevékenység lenne.

Vajk

Homo fideszbirkusz 2018.02.19. 16:02:29

Ez a Soros bérnec koncsira is lövetnie kellene Orbán Viktornak, mint a migránsokra.
Különben meg még az OLAF jelentéssel is képes lesz aláásni a nemzeti kormányzás sikereit.

Endre Kis 2018.02.19. 16:03:08

@halaloszto: és ezért a gyerekek így beszélnek, ne röhögtess...

datam 2018.02.19. 16:13:30

@halaloszto:

Nem lehet kijelölt dohányzóhely senkinek, se tanárnak, se diáknak, senkinek. Iskola, óvoda területén szigorúan tilos dohányozni. Addig, amíg a szülővel közös háztartásban élsz, addig nem igazolhatsz magadnak semmit, a szüleidet ugyanúgy tájékoztatják mindenről, ők írhatnak alá ellenőrzőben, bizonyítványban.

rallus 2018.02.19. 16:37:56

Ez egy nagyon tanulságos történet! Olyan, mint amikor Abraszimov pioner megállította a vonatot vörös nyakkendőjének lobogtatásával. Szívesen olvasgatnék még ilyeneket ezekben a kemény időkben...

TBone 2018.02.19. 16:42:53

@Rettegek mert ballib vagyok: Mennyire jobb lenne ez az ország, ha csak egy politikai párt létezne. Mondjuk a Fidesz. Hoppá, hiszen olyan már volt...

Bobby Newmark 2018.02.19. 17:07:12

@Endre Kis: Egyéb témákban is ilyen kibaszottul megalapozott véleményed van? SZERINTED így nem beszél gyerek, tehát a poszter biztosan hazudik.

Próbáld ki ezt az érvelést kocsmában, hátha nem basznak pofán érte!

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.02.19. 17:15:49

Semmi gond az iskolai politizálással azonban, ha Soros szervezi. Ez esetben ez demokratikus megoldás.

sumes67 2018.02.19. 17:20:07

@rallus: pl.ma viki nemzeti érdekeket védett, vagy pityunak nem volt köze az eliosztáshoz, vagy migráncs hordák veszélyeztetése miatt hosszabbítás van. Találsz bőven a fidesz oldalon....

sumes67 2018.02.19. 17:23:21

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: semmi gond a hazudozással, ha a fidesz szervezi...

rallus 2018.02.19. 17:42:05

@sumes67: Attól tartok inkább nektek van szükségetek vigasztalásul ilyen kerek és hihető történetekre... Majd a következő kormányzati ciklus alatt biztathatjátok egymást azzal, hogy Koncsi nem sokára szavazhat és akkor végre győzök...

sutyerák 2018.02.19. 18:05:41

@TBone: az nem politikai párt.

sumes67 2018.02.19. 18:27:47

@rallus: jól megválaszoltad a migráncsos, eliosztásos, nemzetérdekvédős válaszom. Tele vagytok hazug történetekkel, fél ,negyed tized igazságokkal, s olyanokkal, ami nemhogy sántit, lába sincs. De hajrá, nyerni fogtok, nem vitás. Én azért elmegyek, szavazok listán az lmp re, és már elég sokat nyomtátok apuval a süketet ahhoz is, hogy helyin meg -fintorogva ugyan- akár a munkáspártira vagy a jobbikra, ha az az esélyes. Úgyhogy nyomjátok ezerrel, mindent bele, hátha más is így gondolja!!! :-))))

rallus 2018.02.19. 19:15:06

@sumes67: Sok sikert, de igyekezz minél előbb szavazni, mert amekkora a fluktuáció az LMP környékén, lehet hogy magadra kell szavaznod... Ha ajánlhatom, egyéniben inkább a Jobbikra szavazz, az még jól jöhet, ha bevezetik nálunk a sariját...

kopasz barmok mindenhol (törölt) 2018.02.19. 19:43:33

@rallus: Bár igazad lenne, tolvajok pártolója és migráncsok szállásadója (vagyis fideszes bűnöző). Ha az új kormány bevezetné a sariját, a fideszesek csak lábbal tudnának szavazni legközelebb.Legfeljebb lógva, illetve fejetlenül (még ez sem lenne feltűnő, mert eddig sem a fejükkel szavaztak).

kopasz barmok mindenhol (törölt) 2018.02.19. 19:48:34

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: "Semmi gond az iskolai politizálással azonban, ha Soros szervezi. Ez esetben ez demokratikus megoldás."

Jól beszélsz. Soros bácsi pénzelte a fideszes demokraták tanulmányait is. Természetesen, ez esetben nem áll fenn a nemzetbiztonsági kockázat, hiszen egy fideszes nem lehet sem tolvaj, sem hazaáruló, sem orszbarát. Ugye, baromarcú?

rallus 2018.02.19. 19:49:28

@kopasz barmok mindenhol: Nem mindenhol, csak a nadrágodban...

kopasz barmok mindenhol (törölt) 2018.02.19. 20:00:26

@rallus: A hazudozáson és lopáson kívül értesz máshoz is? Csak mert Orbán-trollnak is szar vagy...

eßemfaßom meg áll 2018.02.19. 20:32:57

Ez így ránézésre a posztoló írói munkásságának tűnik.

eßemfaßom meg áll 2018.02.19. 20:34:16

@halaloszto: ennél sokkal reálisabb az a verzió, hogy a történet a szerző fejében jött létre

sumes67 2018.02.19. 20:39:03

@rallus: összesen ennyi???? Hazugságaitokra valami? Írj már valami igazán ütőset,cáfolatot.

Bolshevik 2018.02.19. 21:07:37

Fú erről az eszembe jutott, hogy a múltkor odatotyogott hozzám a hároméves gyerekem, és azt mondta:
"Apa, miért van az, hogy az interneten az emberek, azért, hogy autentikusabbnak hangozzon a mondandójuk, gyerekek szájába adják azt, amit valójában gondolnak, de a mondatszerkezeteken és a forrásidegen dialógusokon valamint a kacifántos körmondatokon általában lebuknak?"

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.02.19. 22:02:04

@kopasz barmok mindenhol:

Mítosz. Soros valóbnan pénzelte a korai Fideszt, de ugye már nem pénzeli?

dr utcai arcos 2018.02.19. 22:12:50

@jandera: Mert miért is? "Az iskolákban és az egyetemeken is tilos a dohányzás január elseje óta: közoktatási, gyermekjóléti, gyermekvédelmi intézményekben és egészségügyi szolgáltatóknál még szabadtéren sem lehet kijelölni dohányzóhelyet.

A bírságolás három hónap türelmi idő után, áprilisban kezdődik: magánszemélyek esetében 50 ezer forintig, intézmények esetében 2,5 millió forintig terjedő bírságot lehet kiszabni." Bár ez még csak 6 éve van érvényben...

Medgar 2018.02.19. 22:46:09

@halaloszto: Ezeket a butaságokat honnan vetted?

chrisred 2018.02.20. 05:43:05

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Vagyis csak akkor van gond, ha valamelyik politikai erőt az idők végezetéig fogja pénzelni? Mindössze az a probléma, hogy ehhez ki kell várni az idők végezetét, és akkor kezdhetjük utólag szelektálni a sorosbérenceket. Addig a Fidesz meg a ballibek egykutya ilyen szempontból.

midnightcoder2 2018.02.20. 07:50:05

Eléggé vihar a biliben jellegű post.

$pi$ 2018.02.20. 09:43:54

Ez a sztori körülbelül annyira hihető mint az összes ballib cikk az indexen. :(

konrada 2018.02.20. 10:00:51

Új csodafegyver: a debilkampány

citrix 2018.02.20. 10:40:59

@Rettegek mert ballib vagyok: Ingyen, szerelemből trollkodsz vagy fizet érte valami kamuszerződéssel a Tiborcz? Azt nem vágom mi a túrót keresnek az indexen a narancsnyikok? A lakájmédia számtalan honlapon elérhető, azt kell olvassák és hájjal kenegeti mellüket a Sorosozás, ballibsizés, zsidózás, Orbán fényezése és Mészáros napi bevásárlásainak szemlélése.

Bolshevik 2018.02.20. 10:59:28

@citrix: Tudod egy ember akkor tud véleményt alkotni, ha az ellenoldali érveket is látja, hallja. Különben mi is olyan gecihülyék maradnánk, mint a 444-index-hvg szentháromságból ki nem merészkedő ballib taknyok.

jobbdemokrata · www.jobbdemokrata.blog.hu 2018.02.20. 10:59:52

EZ egy meg nem történt esemény.

Ami szerencse is, mert csak egy vén trotty lehet (jelen esetben a poszt írója), aki szerint a Pamkutya Despacito paródiája "menő" a fiatalok körében.

Április 8, megint nem a ti napotok lesz... :(

citrix 2018.02.20. 11:13:26

@Bolshevik: Ezer százalék hogy hülyén halok meg :-). A lakájmédiát annyira tekintem hitelesnek mint a Kádár rendszerben a párt kommünikéit. A fidesz a kommunizmus reinkarnációja, ennek megfelelően helyén is kezelem a lakájmédiát. Havi 90 ezer millióból lehet tolni izomból a hazugságot, ennyiből gazdálkodnak sajkát bevallásuk szerint.

citrix 2018.02.20. 11:15:23

@Bolshevik: Bocsánat, ez éves összeg, de azért nem kell spórolni így se a vegytiszta hazudozás terjesztésén.

rallus 2018.02.20. 11:34:39

@citrix: Ezek szerint te vagy az, aki a ballib médiának hisz és ezért sót, cukrot, szárazbabot és petróleumot vásárol fel a holnapra várható országos csőd miatt....
Nem könnyű nektek....

eßemfaßom meg áll 2018.02.20. 12:10:18

Mit vártok a bajai cigánylefizetős kamuvideóról is megállapította minden európai demokrata, hogy az bizony hiteles felvétel, csak ugy történhetett.

eßemfaßom meg áll 2018.02.20. 12:13:32

@citrix: tudod aki csak a neki gyártott médiából tájékozódik abból lesz az olyan beszűkült csőlátó seggfej mint pl te meg a haverjaid.

zizi77 2018.02.20. 12:23:57

azt elfelejtetted leírni/vagy csak én nem vettem észre/, hogy kizárólag fideszes lehetett a politikus. Fognak így fizetni a cikkért?

mikocami 2018.02.20. 12:28:18

Un-do-rító!
Szerintem már csak az hiányzik,hogy a szülőszobában a kibújt babát is megkérdezzék!

citrix 2018.02.20. 13:02:28

@eßemfaßom meg áll: Láttam már egy-két asshole figurát de a narancsnyikok elviszik a pálmát ezen a téren. Ostoba, mocskos szájú, mérhetetlen értelmi képességükkel azt hiszik övék a világ mert a KISZ titkár Viki ezt a maszlagot sulykolja a fejükbe. Ez csak ópium a hülyéknek, a valóság a Mészárosok, Tiborczok: vejek és cimborák államosított lopása.

eßemfaßom meg áll 2018.02.20. 13:47:58

@citrix: jogod van a csőlátásra és beszűkültségre

citrix 2018.02.20. 14:18:50

@eßemfaßom meg áll: :-) Nevezheted annak aminek akarod, valahogy engem a szocialista pártállam pont úgy nem tudott elbűvölni mint a fidesz nemzeti együttlopás rendszere. A kommunista elvtársak viszont büszkén feszítenek a fidesz soraiban, otthon érzik magukat.

eßemfaßom meg áll 2018.02.20. 17:10:15

@citrix: "jogod van a csőlátásra és beszűkültségre "
süti beállítások módosítása